изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:50 EEST
250 000 подписа за нова Конституция събраха от РЗС    
Политика250 000 подписа за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция са събрани от РЗС, съобщи лидерът на партията Яне Янев. Той прогнозира, че до края на ноември подписите ще надхвърлят половин милион.

250 000 подписа за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция са събрани от РЗС, съобщи лидерът на партията Яне Янев. Той прогнозира, че до края на ноември подписите ще надхвърлят половин милион.

Един от подписалите се е и обвиненият за рекет Алексей Петров, който в момента е под домашен арест. За пореден път Петров беше представен като симпатизант на РЗС, но от партията не коментираха какво ще бъде политическото му бъдеще и участие на предстоящите избори.

Според Яне Янев предстои Петров да мине демократичните процедури за членство в РЗС, а след това да се детайлизират всички подробности около неговата визия за алтернатива на едноличния модел на управление.

Подписка за свикване на Велико Народно събрание и избор на нова Конституция на България започнаха на 6 септември в цялата страна от партията „Ред, законност и справедливост". Сред основните промени в новата Конституция според РЗС трябва да бъде референдумната демокрация. От партията на Яне Янев се обявиха за засилване на властта на президента и кметовете за сметка на парламента. От РЗС настояват да се намали и броят на депутатите - от 240 на 100, както и да се премахне имунитетът на народните представители и магистратите. 

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

250 000 подписа за нова Конституция събраха от РЗС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди