изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:12 EET
Изнудват политици и магистрати с проститутки    
НовиниПроституцията и трафикът в България най-вече на момичета, са изключително доходоносни, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов на кръгла маса в парламента. През годините на прехода в България този бизнес се е превърнал в инструмент за изнудване на политици, магистрати чрез елитни проститутки, обясни той. По думите му, България се очертава като третата страна по трафик на момичета, след Румъния и Украйна.

Организираната престъпност у нас, която се занимава с проституция, е конкурирана по сила само от албанските групировки, посочи министърът, цитиран от БТА. По данни, цитирани от Цветанов, към октомври е установено, че у нас "работят" около 1326 "жрици на любовта".

Според изследване на фондация "Риск монитор" ГКПП-Кулата се очертава като един от най-големите центрове за проституция и трафик, а общо локализираните места за тази "дейност" у нас са приблизително 263.
В столицата се очертават четири големи вериги за проституция, чиито босове си разпределят пазарния дял. Определено райониране обаче - както е при наркосекторите, няма.
В София съществуват между 80 и 150 обекта, които предлагат секс услуги, а сумите, които се генерират от тях стигат от 2,5 млн. лв. до 5 млн. лв. месечно, показва още изследването, цитирано от БГНЕС.
 
От едно момиче средната месечна печалба в държавите от Европейския съюз е между 12 и 18 000 евро, съобщи още Цветанов. Ако групата е от 6-7 проститутки за година приходът бил около 1 млн. евро.
Около 270 000 момичета са жертва на трафик с цел сексуални услуги в Европа. По данни на ООН 7-8 млн. души са предмет на трафик, което генерира печалба от 3-4 млрд. долара годишно, каза още министърът. По думите му каналите могат да се използват и за разпространение на наркотици, и от терористи.

На същата конференция бе представено и проучване на "Риск Монитор" за нагласите на българите за проституцията и трафика на хора. 47% от анкетираните мислят, че проституцията не трябва да се легализира. Едва 35% от тях са на мнение, че е правилно тя да се регламентирана със закон.
41% са категорични, че най-честата причина за проституцията е бедността, а едва 8,30% са посочили насилственото принуждаване от друг човек, стана ясно на кръглата маса.

Според най-голямата част от интервюираните - 39%, клиентите трябва да носят наказателна отговорност само в случаите, когато използват услугите на непълнолетни или на жертви на сексуална експлоатация. 27 на сто пък искат клиентите да носят наказателна отговорност във всички случаи. http://dnes.dir.bg

Трети сме в Европа по износ на проститутки

Всеки втори турист у нас получавал оферта за секс

 


Сходни връзки

Изнудват политици и магистрати с проститутки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди