изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:34 EEST
ПРЕЗ 2011 Г. НЕ ПРЕДВИЖДА ПРОМЕНИ НА ДАНЪК „СГРАДИ”    
НовиниПроектозакон предлага да отпадне 5-процентната отстъпка при предсрочно плащане на налога

В скоро време няма да настъпят сериозни промени в размера на данъка върху недвижимото имущество, дори и да се приемат предложенията за „вдигане на тавана” на налога от 2 на 4,5 промила. Това прогнозира зам.-кметът на Добрич Иван Колев.  Според него, никой не би се наел да увеличава налога с оглед на икономическата криза, а и предвид предстоящите избори идната година. Още повече, според И. Колев, големият размер на данъка не означава увеличение на постъпленията. За 2011 г. не предвиждам да има изменения, прогнозира Иван Колев. Той посочи, че при годишен плат от 1,3 млн. лева, до момента са събрани около 1 млн. лева от данък „сгради”.
Увеличаване на горния праг на данъка за недвижимите имоти  е едно от предложенията за промени в Закона за местните данъци и такси, които вече са внесени в парламента. Те са били обсъждани по време на годишната среща на местните власти, която се проведе неотдавна в курорта Албена. На нея е констатирано, че вместо да се увеличава относителния дял на общинските бюджети в консолидирания бюджет, той намалява, което показва, че програмата за децентрализация действа с обратен знак. Друго предложение за промени в ЗМДТ е имотният данък да се плаща вече на две, а не на четири вноски, да отпадне отстъпката от 5 процента при предсрочно изплащане. Въвеждат се по-значителни санкции за юридическите лица, а глобите до 50 лева се предлага да станат необжалваеми. Предлага се също въвеждане на туристически данък, вместо досегашната туристическа такса.
 


Сходни връзки

ПРЕЗ 2011 Г. НЕ ПРЕДВИЖДА ПРОМЕНИ НА ДАНЪК „СГРАДИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди