изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:44 EEST
10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГРАБИТЕЛ    
Ред и сигурностНа 10 години затвор бе осъден от Окръжния съд в Добрич 35-годишният Мехмед Б. от Добрич. Той бе признат за виновен за това, че от 26 май до 9 юни тази година при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив е извършил 4 грабежа. Те са били на обща стойност 3 355,20 лв.

 Мъжът е осъден да заплати обезщетение за причинени имуществени вреди на две добричлийки съответно 700,20 лв. и 1170 лв. Освен това той ще лежи и 2 години 6 месеца и 12 дни – времето на предсрочното му освобождаване от затвора по присъда за убийство. На 26 май около 23 ч. Мехмед се приближил с колело към две жени, които се разхождали в градския парк. Издърпал чантата на едната и побягнал. Съдържанието на чантата е оценено на 700,20 лв. На 7 юни около 13 ч. мъжът се приближил до жена, която пресичала улицата с двете си деца, едното от които в количка. Замахнал, за да издърпа златния синджир от врата й, но успял да вземе само златната висулка, след това избягал. Стойността на отнетото възлиза на 135 лв. Два дни по-късно около 15 ч. в центъра на града се приближил до жена, която се била навела над количката на детето си. Успял да издърпа от врата й златен синджир с висулка на стойност 1350 лв. Четвъртата пострадала видяла Мехмед да се разхожда по ул. „В. Левски”. Тя вървяла с детето си след детска градина по улицата. Мехмед вървял срещу тях, подминал ги, а след това тръгнал зад майката и детето. Когато ги настигнал, издърпал златен синджир с висулка от врата на майката и избягал. Откраднатото е на стойност 1 170 лв. Миналата есен Мехмед е бил предсрочно освободен от затвора, където е излежавал 20-годишна присъда за убийство, наложена му от Военен съд гр. Варна. Той има начално образование, не е женен, не работи. Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.
 


Сходни връзки

10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГРАБИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди