изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:37 EEST
РИСУНКАТА НА 6-ГОДИШНАТА МИРА ОТ ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ" Е ИЗБРАНА ЗА ЛОГО НА МНОГОСТРАНЕН ПРОЕКТ    
НовиниТричленен екип от целодневна детска градина №10 „Слънчице” в Добрич се завърна от Перуджа, Италия.

 Там той участва в първата среща на партньорите по двугодишен проект ”OUR SCHOOL GARDEN” по програма ”Учене през целия живот”, секторна програма „Коменски”. В проекта участват детски градини и училища от девет държави.
На първата среща всеки партньор представи  най-добрите идеи  от проведения конкурс в своето учебното заведение конкурс за лого на проекта. След тайно гласуване от общо 31 предложения най-много гласове събра рисунката на 6-годишната Мира Ботева от ЦДГ №10 „Слънчице”. Тя стана лого на проекта ”OUR SCHOOL GARDEN”.
На работната среща в Италия е одобрена многоезична листовка, представяща  идеите на проекта ”OUR SCHOOL GARDEN. Той има за цел да даде европейско екологично образоване на децата чрез участие в отглеждането на различни култури. В детска градина «Слънчице» ще се отглеждат билки, а в другите партньори – зеленчуци, цветя, трайни насаждения и др. Проектът цели още възпитаване на децата в грижа за околната среда, обмен на  агротехнологи, семена, придобиване на здравословни навици за хранене, формиране на ценности и уважение към законите на природата и културата на страните парнньори.
Иновативният характер на проекта се състои  в обмяна на опит и международно сътрудничество при осъществяване целите на проекта, интегриране на нови технологии в образованието, постоянна онлайн връзка за обмен на информация и представяне на текущата дейност на партньорите в своята училищна градина и създаване на онлай продукти: ”Европейски фермерски календар”, ”Дигитално практическо ръководство за отглеждане и обмен на семена и луковици”, онлайн „Фермер клуб”, онлайн списание, фото и видео албум от срещите на участниците, обща дигитална книга за отразяване работата по проекта и крайните резултати.
 


Сходни връзки

РИСУНКАТА НА 6-ГОДИШНАТА МИРА ОТ ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ" Е ИЗБРАНА ЗА ЛОГО НА МНОГОСТРАНЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди