изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:51 EEST
Отстреляха най-големия благороден елен във Великобритания    
Лов и риболов

В британския национален парк Ексмур, на границата на графствата Девън и Сомърсет, е отстрелян най-големият благороден елен на име Императорът на Ексмур, считан за най-голямото диво животно в страната. Съобщението е на вестник The Daily Telegraph. Еленът е станал трофей на ловци, които притежавали необходимия лиценз. Обаче защитници на животните са възмутени, че мъжкарят е убит по време на брачния сезон и може още да не си е намерил кошута, на която да си предаде гените




Според данни на националния сайт Императорът на Ексмур бил на 12 години и тежал около 137 килограма, а рогата му били с разпереност 2,5 метра. Той бил много предпазлив и рядко попадал пред човешки поглед.
От парка твърдят, че мнозина се интересували от местообитаването на елена и били готови да платят много пари, за да получат трофея.
Благородните елени (лат. Cervus elaphus) са най-големите млекопитаещи във Великобритания. В страната действа специална структура, която регулира тяхната численост и организира лова им.
Материалът е на: http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Отстреляха най-големия благороден елен във Великобритания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди