изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:26 EEST
Петър Курумбашев: МВР разследва престъпления или предупреждава журналисти?    
Политика

Цветан Цветанов използва МВР за лични цели, за прикриване на истината и на обективното разследване на случая с имотите му. Това коментираха депутатите от Коалиция за България, след като за първи път в последните 20 години в редакция на вестник влязоха служители на МВР, за да арестуват журналисти. „Това е грубо посегателство върху свободата на словото”, възмути се Петър Курумбашев. Той постави въпроса дали действията на МВР имат за цел да се изясни престъпление, или да се отправи послание към българските журналисти, че ако се занимават с имотите на Цветан Цветанов, към тях могат да последват репресивни действия.



Корнелия Нинова изтъкна, че случаят е още един аргумент към искането на левицата да се създаде независима парламентарна комисия, която да се произнесе по въпроса за имотите на вътрешния министър. Нинова изтъкна, че са събрани над 70 подписа и искането ще се внесе официално. „Цветан Цветанов трябва незабавно да освободи поста, защото вече имаме доказателства, че го използва, за да пречи на изясняването на истината”, изтъкна депутатът от левицата.

Атанас Мерджанов отбеляза, че от година и половина някои медии получават  и публикуват материали от оперативно издирвателни действия и разгласяват следствена тайна. „За това пряко е отговорен вътрешният министър”, категоричен беше Мерджанов. Депутатът напомни обещанията на ГЕРБ за борба с корупцията, което меко казано, остава неизпълнено. Напротив- според изследването на Трансперънси интернешънъл, страната ни става все по- корумпирана, защото няма кой да се бори с корупцията.

Кирил Добрев отбеляза, че в село Шума, подобно на останалите села в София област, един от сериозните проблеми е битовата престъпност. „В село Шума през вечер спира токът, защото се крадат кабели. Почти няма къща в района, която да не е претарашена и обрана”, отбеляза Добрев. Той призова МВР да обърне внимание на тези проблеми, които засягат ежедневно хората. Депутатът изтъкна, че през Софийска област минават най-големите контрабандни канали на цигари и на това МВР трябва да отдели внимание. „От вчера паролата в село Шума и в региона е, че или сме роднини на Цветанов, или съседи, за да ни обърнат внимание. Потресен съм от филма, в който живеят тези хора – всеки втори е килър, всеки по- едър е Сумист. Така дълго време не може да продължава”, заяви още депутатът от левицата. Петър Курумбашев отбеляза, че Цветан Цветанов дължи отговор на въпроса дали се е срещал с човек с прозвището Сумиста и с оперативно интересни лица.

В заключение Петър Курумбашев се пошегува, че октоподът Паул е починал, защото са го накарали да прогнозира действията на Бойко Борисов за пенсионната реформа.

Жанет Пашалиева

 

 


Сходни връзки

Петър Курумбашев: МВР разследва престъпления или предупреждава журналисти? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди