изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:15 EEST
Цветанов съзря конспирация срещу кабинета    
НовиниВътрешният министър отрече да се е срещал с обвинения за тартор на групата "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста, както съобщи вчера лидерът на РЗС Яне Янев. Янев обяви неотдавна, че в деня на убийството на Юри Галев, за което се смята, че е дело именно на "Килърите", Цветан Цветанов е провел среща със Сумиста в "Гранд хотел Варна". По-рано днес от БСП настояха министърът да отговори дали се е срещал с "оперативно интересни лица", например с Петър Стоянов.

В кулоарите на парламента вицепремиерът каза пред журналисти, че дори няма представа как изглежда той.
"Аз този човек визуално не съм го виждал. Визуално пред мен не е стоял. Не съм го виждал и не знам колко му е обемът. Може би президентът ще каже. Това е сценарий срещу политиката, която реализира българското правителство срещу борбата с организираната престъпност", заяви още Цветанов, цитиран от Дарик радио.
"Това е неугодно за всички тези, които са превърнали в зависимост всеки от политиците, били фактори в държавата. Това, което не успяха да го направят с мен, искат да ме вкарат в подобен сценарий. Аз ще си бъда същият какъвто съм бил и преди тези публикации, които изнася Яне Янев, така че този сценарий ще продължи. Той ще бъде много тежък, това съм го очаквал. Аз, ако се бях договорил с Алексей Петров или с някой от неговите клакьори, щях да бъда най-толерираният и най-уважаваният политик. Никога не съм си помислял да се възползвам от такива неща. Не са ми предлагали", добави министърът.
Той беше категоричен, че няма да позволи всеки да вади папки и да търси сензация, манипулиране на общественото мнение и дискредитиране на всеки, който работи в интерес на обществото.

Цветанов коментира и друга информация, изнесена от лидера на РЗС пред медиите - че шефът на общинския съвет в София Андрей Иванов има 43 имота за 10 млн. лева, докато е бил данъчен и полицай. Янев изтъкна, че Иванов е бил предложен за поста лично от Цветанов и че двамата са замесени в имотни спекулации.
"Андрей Иванов го познавам като служител на МВР, който като много български граждани стана съпричастен към проекта ГЕРБ. Когато са обсъждани кандидатурите за председател на СОС, Иванов беше един от кандидатите. Нямам никакъв общ бизнес с когото и да било, както с депутати, така и с хора, които ще се въртят в публичното пространство".

На въпрос относно информация в Сметната палата, според която през 2007 г. близката до Алексей Петров компания „Лев корпорация” е дарила 1000 лв. на ГЕРБ, Цветанов отговори: „Има регистър, има фирми, които са направили дарения, съгласно българското законодателство. Много са били дарителите на ГЕРБ. Ако се установи, че криминален субект е финансирал кампанията, естествено че ще бъдат върнати тези дарения. Дарението от „Лев корпорация” ще бъде проверено и ако трябва - ще бъде върнато".

По повод инцидента в с. Шума, където бяха задържани репортери на в. "Галерия", отишли да заснемат вилата му, Цветанов коментира: „Ако са били с обозначена репортерска кола, каквото е практиката на нормалните вестници, може би въобще е нямало да им се обърне внимание".

В същото време мнозинството в парламента не прие предложението на Яне Янев министърът да даде обясненя по случая. От РЗС настояха да се провери дали изобщо имало позвъняване от съседка до полицията, че е имало опит колата на репортера да я прегази, как министърът е узнал маршрута на колата, дали колата е била следена. Според РЗС е скандално и светкавичното образуване на досъдебно производство срещу журналиста.
Депутатът от БСП Петър Курумбашев коментира, че случаят е доказателство за погазване на правото на свободно слово и използване на МВР за личните цели на Цветанов.
Корнелия Нинова от левицата пък съобщи, че повече от 70 депутати, при необходими 48, са подкрепили искането на Коалиция за България и РЗС за създаване на парламентарна анкетна комисия за имотите на Цветан Цветанов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Цветанов съзря конспирация срещу кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди