изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:33 EEST
С полиция запечатаха къщата на пророчицата Ванга    
Ред и сигурност Представители на Министерството на културата с полиция запечатаха във вторник къщата-музей на пророчицата Ванга в Петрич.
Освен тях, запечатани са Градският исторически музей и административната сграда на Националния парк-музей “Самуилова крепост”, пише в. "Струма".

Уредникът на музея Сотир Иванов, на къщата на Ванга - Тодор Тараков, и на парк “Самуилова крепост” - Юлия Маркова, не знаят причините за изненадващите действия. Те не получили никакви обяснения. Нищо не знае и Методи Бисерков, началник отдел “Хуманитарни дейности” на администрацията в Петрич.

"Извършва се рутинна инвентаризация, каквато не е правена отдавна. Такава ще бъде направена и в музеите в Сандански и Благоевград", внесе яснота  директорът на “Образование и култура” Йордан Златински. За инвентаризацията щяла да пристигне специална комисия до 2-3 дни от София.
Тя ще изготви доклад, чийто резултати ще оповестим след приключването на инвентаризацията, каза още той.

Според неофициална информация комисията за инвентаризация е в Петрич, начело със старши инспектора Александър Трайков. Заедно с него са двама души от Министерството на културата.

Запознати твърдят, че запечатването е акция на Главна дирекция борба с организираната престъпност или ДАНС по сигнал. Целта е да се установи има ли изнесени експонати към иманярската мафия.

През последните няколко години в Петричко полицията направи няколко успешни удара срещу иманяри, при които бяха отнети ценни антични вещи. Част от тях останаха в петричкия музей, друга част замина за музея в Благоевград.
Преди 6 години в района на борсата до с. Кърналово в момент на покупка на две антични каменни плочи бе задържан известният колекционер и бивш олимпийски шампион по борба Боян Радев. После той дари ценните плочи на петричкия музей.

ОЩЕ ЗА ЛЕЛЯ ВАНГА

 


Сходни връзки

С полиция запечатаха къщата на пророчицата Ванга | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди