изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:11 EEST
ОБНОВИХА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЦДГ В ДОБРИЧКА - В СЕЛО СТОЖЕР    
Общество Най-голямата Целодневна детска градина в община Добричка - в село Стожер, отвори врати вчера след основен ремонт. Това стана благодарение на проект „Възстановяване и модернизиране на детските заведения в прилежащите територии на град Добрич”, реализиран от общината. На официалното откриване на обновеното детско заведение присъстваха кметът на общината Петко Петков, секретарят Надежда Василева, ръководителят на проекта Стоян Дамянов и екипът му, главният архитект Валентин Калчев, представители на администрацията, хора от селото, родители.


Лентата на новата придобивка прерязаха Петко Петков и кметът на Стожер Венцислав Иванов.
Стоян Дамянов разказа пред присъстващите за проекта и за дейностите по него. Стана ясно, че те са на стойност 565 000 лева. Други 12 600 лева са изразходвани за оборудване на кухненския блок. Кметът Петко Петков връчи на директора на ЦДГ Донка Стефанова подарък и красив букет цветя. Домакините пък представиха пред гостите мила програма, в която възпитаници на детското заведение и първокласници от училището в Стожер изпълниха песни и танци. Много подаръци получи градината, в която се обучават 83 деца, и от дарители, от читалищното настоятелство, от родители. След официалната част присъстващите разгледаха обновеното детско заведение - с чудесна украса и оригинални кътове.
 Проектът, по който бе реновирана ЦДГ в село Стожер, се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие”2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-01/2007/020.
Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е  3 505 194.70 лв., от които размерът на безвъзмездната финансова помощ ЕФРР е  2 979 415.50  лв. и 525 779.20 лв. са национално съфинансиране. НДТ


 


Сходни връзки

ОБНОВИХА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЦДГ В ДОБРИЧКА - В СЕЛО СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди