изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:16 EEST
Днес е най-студеният ден, заваля първият сняг    
Времето Над София заваля първият сняг. Над Кюстендил и Пазарджик също, както и на други места в страната. Най-силен е снеговалежът в Смолян. По високите части на града вече се образува снежна покривка. На Пампорово и Рожен тя вече е с дебелина над 5 сантиметра. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура".

Заради снеговалежите са въведени временни ограничения на движението на територията на областните пътни управления в Кюстендил и Пазарджик. От 10.00 часа е въведено временно ограничение на движението на автомобили на път - 6 в участъка от село Жиленци до митница Гюешево. Движението на товарните МПС-та се осъществява с вериги и без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения важат и за пътните участъци Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Батак - Доспат. Поради мъгла е намалена видимостта до 30 м в област Търговище и до 100 м по високите части на област Пазарджик и на автомагистрала „Тракия".

В проходите „Шипка" и „Петрохан" снежната покривка е около 2 см. Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проходите „Рожен", „Пампорово" и „Превала". Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, а през Дюлинския не могат да преминават товарни автомобили.

Ежедневно за времето от 5.30 ч. до 8.50 ч. и от 16.30 до 20.50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник - София през кв. „Владая".

От КАТ съветват водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията в района, като спазват стриктно указанията на поставената маркировка.

Според синоптици днес ще бъде най-студеният ден от седмицата. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север, североизток. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното. Това съобщи за агенция „Фокус" Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

До обяд в Предбалкана и високите полета на Западна България все още е възможно да превалява слаб сняг, в останалите райони - дъжд. Постепенно валежите ще спрат, най-късно в югоизточните райони от страната. След обяд облачността над Северна България ще намалее. Максималните температури ще са между 5° и 10°.

По Черноморието ще е предимно облачно с умерен и силен североизточен вятър. Главно в южната част ще превалява дъжд. Максималните температури ще са между 7° и 10°, а температурата на морската вода около 15-16°. Вълнението на морето е 3-4 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще е силен, от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2°, а на 2000 м - около минус 2°. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Днес е най-студеният ден, заваля първият сняг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди