изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:14 EET
Подсъдим по дело за грабеж на чужди граждани и множество кражби отказа служебен защитник    
Ред и сигурностЗа втори път Добричкият окръжен съд не можа да даде ход на наказателно дело срещу пет лица,  обвиняеми за множество престъпления, извършени в различно съучастие - грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие. Стоян П. твърди, че преди 2 седмици е упълномощил адвокат, но той  не се яви на съдебното заседание днес.

 

Подсъдимият не се съгласи Добричкият окръжен съд да му назначи служебен защитник, нито е депозирал пълномощно на свой  защитник по делото. Затова Добричкият окръжен съд разпореди Стоян П. да представи в 5-дневен срок доказателства, че е упълномощил защитник.  

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че първото заседание по делото бе отложено поради неявяването на адвокатите на Стоян П. и Красимир В. Защитникът на Стоян П. бе отказал да получи призовката за заседанието на 09.09.2010 г., тъй като е бил упълномощен да представлява подсъдимия само в досъдебното производство. Тогава подсъдимият настоя да сам да упълномощи адвокат, който да го представлява в процеса. Добричкият окръжен съд го предупреди, че ако не стори това ще му назначи служебен защитник и изпрати искане до Адвокатска колегия – Добрич. Определеният от ДАК адвокат се яви в съдебната зала днес, но Стоян П. се противопостави на назначаването му.

Подсъдими по делото са Георги Д. Г. на 25  години от Добрич, Мариян Г. Г. на 46 години от с. Дончево, област Добрич, Росен Ст. К. на 30 години от с. Карапелит, област Добрич, Стоян Ал. П. на 28 години от Добрич и Красимир Ст. В. на 29 години от Добрич.  

            Процесът ще продължи на 17.11.2010 г.

 

28.10.2010 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Подсъдим по дело за грабеж на чужди граждани и множество кражби отказа служебен защитник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди