изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:13 EEST
ОБУЧАВАТ СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАТЕЛИ    
НовиниНа 28 и 29 октомври се провежда обучение на съдебните заседатели при Окръжния съд в Добрич, съобщиха оттам.


То е част от съвместния проекта на Окръжния съд  и немската фондация „Фридрих Еберт” „Повишаване на компетентността на съдебните заседатели в Добричкия съдебен регион”.
Председателят на Добричкия окръжен съд Енчо Енчев и д-р Пенчо Хубчев - координатор проекти на фондация „Фридрих Еберт”, ще открият семинара. Лектори ще бъдат трима съдии от Окръжен съд - Добрич. Те ще представят пред съдебните заседатели, излъчени от осемте общини на областта, историята, ролята и статута на съдебния заседател, Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.
 65 съдебни заседатели положиха клетва пред Добричкия окръжен съд през януари 2009 г. и участват в решаването на наказателни дела. Само четирима от тях имат предходен опит. Всички ще получат „Практическо помагало на съдебния заседател”, в което лекторите са синтезирали  познания от учението за престъплението и за обществената опасност, системата на наказанията, наказателния процес и постановяването на присъда.
Издаването на практическото помагало и обучението на съдебните заседатели се реализират с финансовата подкрепа на фондация „Фридрих Еберт”.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди