изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:53 EET
ГЛОБА ЗА НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи административно наказание на 39-годишен, посочил неверни данни за кандидатстване за европейски субсидии.

Айгюн Ф. Ш. от с. Камен е признат за виновен за това, че на 15 май 2008 г. е представил неверни сведения пред общинската служба „Земеделие и гори”. В общо заявление за плащания на площ, в заявление за регистрация в системата за идентификация на земеделските парцели и в приложените таблици, е посочил, че обработва 90,66 хектара, а не действителните 70,48 хектара. Посочил неверните данни с цел да получи средства от европейските фондове. Съдът го е освободил от наказателна отговорност и му е наложил административно наказание глоба в размер на 500 лв.
Айгюн се е занимавал с отглеждане на животни в селото. През март 2008 г. там е било проведено общоселско събрание на собствениците на едър рогат добитък и той е избран за техен представил. Възложили му да сключи договор за наем с кмета на община Добричка за ползване на наличните пасища и мери от общинския поземлен фонд.
На 14.04.2008 г. мъжът подал молба до кмета за ползване под наем на пасищата в землището на селото. През май бил сключен договор за временно, възмездно ползване на 11 физически блока с обща площ 70,48 хектара. Целта на договора за наем била да се получи субсидия по Системата за единно плащане на площ, по която се подпомагат селскостопанските производители със средства от Европейския съюз. На 15 май Айгюн подал документи в общинската служба „Земеделие и гори” и представил въпросния договор. В него била посочена само площта на 11-е блока. След като определил размерите на площта по сателитна снимка, служител на Общинската служба „Земеделие и гори” разпечатал таблица, в която била сумирана площта на посочените парцели. Общата площ се оказала 90,66 хектара, тъй като при определяне на площта по сателитната снимка се явявали разлики в сравнение с площта, изчислена  по Картата за възстановяване на собствеността. Айгюн подписал изготвените документи за по-голямата площ, независимо че му бил известен реалният размер на блоковете, за които търси подпомагане. За надписаните в повече хектари, сдружението на животновъдите от с. Камен получило неправомерно 2 421 лв. Сумата не е възстановена.
Пред съда Айгюн не се е признал за виновен. Той разказал на съда, че хектарите са вписани в документите от служителя, който го обслужвал. Не обърнал внимание на разминаването, тъй като бързали да оформят документите в последния ден от срока, в който е можело да се кандидатства за субсидията.

 

 


Сходни връзки

ГЛОБА ЗА НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди