изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:25 EEST
ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В ШАБЛА    
ЕкологияЦентър за обществена подкрепа с капацитет 20 лица и защитено жилище за лица с увреждания, с капацитет 6 места, са част от дейностите, които предстои да се реализират през 2011 година в община Шабла.

Това е заложено в областната стратегия за социални услуги, чийто работен вариант бе приет неотдавна. Тя предвижда още в морската община да се разшири обхватът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Предвижда се предоставяне на мобилна услуга по населени места, двойно увеличение на капацитета, здравно консултиране и обслужване от медицинска сестра-посетителка, морелечение и калолечение за деца с увреждания. Заложено е още разширяване на капацитета на Домашен социален патронаж, разкриване на Дом за стари хора с осигуряване на близка до домашната среда и обособяването на спални помещения за максимум 2 души, както и на общностен център за деца и семейства с мобилна услуга, развитие на програмите “личен и социален асистент”, “домашен помощник”.
Основните източници за финансиране на социалните услуги ще бъдат републиканският бюджет, собствени източници и средства от оперативни програми.
 


Сходни връзки

ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди