изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:43 EEST
104 незаконни постройки на къмпинг "Шабла"    
НовиниЕкспертите от строителния контрол в Добрич преброиха 104 незаконни постройки в къмпинг "Шабла". Проверката беше инициирана от общината. Текат процедурите по обжалване на констативните протоколи. Очаква се заповедите за премахване на незаконните постройки да бъдат готови до средата на следващия месец.

В най-северната точка на родното Черноморие големи и лъскави строежи няма. Дори напротив - къмпингът в Шабла изглежда така: полусрутени бунгала, част от тях с ток и вода, но с висящи кабели и, както твърдят експертите, опасни за ползване.

"Има изградени във времето, 70-а година до края на 90-те години, редица постройки без разрешения за строеж, без издадени строителни книжа и без да е налице необходимата градоустройствена основа. Станали са някой от тях собственост на частни лица, но в по-голямата си част теренът е държавен, държавен горски фонд се води", обясни пред bTV инж. Таня Василева - началник сектор Добрич към РНСК.

От строителната инспекция са издирили собствениците на бунгалата в държавния терен. Предстои издаването на заповеди за премахване им, но реално то може да стане след години. Според кмета на общината Красимир Кръстев къмпингът е изграден без законова основа, на база на решение на Окръжния съвет на партията, тогава в Добрич.

"Започва Окръжният съвет в Добрич да казва – тук един декар на тази фабрика, там два декара на "Балкантурист”, три декара за детски лагери и така - имаме едно образование, къмпинг, който няма градоустройствена основа", каза Красимир Кръстев.

След 1989 година собствениците на постройки са можели да придобият и земята под тях, но много малка част са се възползвали от тази възможност. Така сега част от земята е частна собственост, а друга - държавна. Дори и в частните терени обаче, постройките са в окаяно състояние.

За къмпинга има приет подробен устройствен план и е трябвало да бъдат изградени почивни бази. Според кмета Кръстев обаче никой през годините не е бил добър стопанин на територията. /БЛИЦ/ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

104 незаконни постройки на къмпинг "Шабла" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди