изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:49 EEST
Учителка заклана от влюбен бивш ученик    
Новини

Учителката по английски от Габрово е била жестоко заклана от бивш свой ученик заради несподелена любов. Към 18,30 ч ченгетата задържали 22-годишния Светослав Дончев за зверското убийство в Габрово. В сряда 55-годишната преподавателка в Националната Априловска гимназия Снежана Стефанова бе открита мъртва на стълбите пред дома си. Жената била с прерязано гърло и 25 порезни рани по цялото тяло.



Новината за смъртта й шокира ученици и възпитатели. Потресе целия град. Часове преди ареста в Габрово се заговори, че издирваният е сексуален маниак, който напада жени над 45 години.

"При разследването са намерени много извратени снимки в неговия компютър на сексуални сцени с възрастни хора. Оказа се, че имал психопатна склонност към учителки и е притеснявал над десет преподавателки - разкри след ареста вътрешният министър Цветан Цветанов. - Имало е и две нападения, които е осъществил, но за тях не сме били сезирани и в тази връзка не сме успели да предотвратим това, което се случи."

Габровските ченгета уверяват, че голяма помощ им е оказало кучето Пам, което е хванало следите на студента. 22-годишният убиец бил ученик от елитната гимназия. Завършил с отличие преди години 11-и клас. Сега бил четвъртокурсник в Стопанската академия в Свищов, специалност финанси. Касапинът се крил цяло денонощие, преди да бъде заловен. При вида на ченгетата пък опитал да избяга, но бил хванат навреме.

"Бяхме блокирали изходите на града. Съобщения с описанието му бяха изпратени до всички областни дирекции и до граничните пунктове. Министър Цветанов ни оказва пълно съдействие - за експертизи, за границите", обясни вчера шефът на областната полиция комисар Денислав Донков. Той допълни, че в събирането на доказателства ще бъдат безкомпромисни и ще направят всичко възможно извергът да получи затвор доживот.

Синът на комисар Донков бил в класа на убитата учителка. Като разбрал за зверството, той цяла нощ плакал. Страх и ужас трети ден цари в гимназията. Учителите били толкова разстроени, че едва преподавали. С учениците разговарял психолог. Най-разстроени били децата от осми "Г" клас, чийто класен ръководител била Стефанова. "Не може да е вярно, това е най-добрата и свястна учителка, която познаваме. Госпожа Стефанова беше върхът", плачат на глас ученици пред гимназията. Подобна оценка дават и колегите на Стефанова.

"Най-добрият преподавател по английски в училище. Тук работи още от 1978 г., по-миналата година получи отличието "Учител на годината". Три дни вече се чудя как да успокоя колегите и децата. За съжаление в деня на убийството ученици вече бяха научили новината от сайтове, преди да получа разрешение от полицията да кажа за смъртта й. Беше ужасно", казва директорката на гимназията Анна Маринова.

Нейните колеги предположили кой би могъл да е убиецът: едно добро и лъчезарно момче, което обаче луднало по едно време. Обяснявало се на преподавателки в любов. Какво е отключило патологията в него - това психиатри и криминолози тепърва щели да изясняват.

Известно било в града, че младежът имал сексуално привличане към по-възрастни жени. Отправял им неприлични предложения във Фейсбук. Стефанова била сред тях. Скромната жена с големи деца отказала категорично на щенията му.

Няколко дни преди убийството тя получавала заплахи от него по мобилния телефон. Подобни заплахи имало и към друга харесана от маниака учителка.

Предполага се, че във фаталния ден убиецът е позвънил на входната врата на блока, в който Стефанова живее - на ул. "Чайка" 3 в кв. "Сирмани". Жената сигурно е решила да го убеди да престане. Слязла до партера да отвори и била убита.

Бягството на злодея било видяно от очевидец, чието име полицията пази в пълна тайна. Тялото на учителката пък било открито от съсед, който се връщал от магазина. Жената била по домашно облекло и терлици.

Съпругът на жертвата - Георги, бил изненадан от ужасната вест на работното си място. Той е конструктор в габровска фирма.

"Отидох да му изкажа съболезнования. Човекът е съсипан, плаче", казва съседът Иван Тосунов. Синът и дъщерята на Стефанови живеят в София. "Прекрасни деца", казва Тосунов.

В Априловската гимназия се готвят за погребение. Пуснали са траурен флаг на сградата, подготвят и кът за любимата, вече мъртва учителка. Учители и ученици са решили да организират траурно шествие.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Учителка заклана от влюбен бивш ученик | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Учителка заклана от влюбен бивш ученик
Автор: Anonymous да 2010-10-29 @ 16:11 EEST
Тя 55 ,той 22 болни мозъци.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди