изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:44 EEST
ВИРУС МОРИ ДЕЦАТА ОТ СЕДМИЦА, ПОВАЛЯ ВЕЧЕ И ВЪЗРАСТНИ    
ЗдравеЗаболяване с вирусна симптоматика масово покосява децата в Добрич, алармираха родители. От седмица-10 дни действително има повишена заболеваемост, потвърдиха и лекари. Те разказаха, че болестта започва с болки в корема, обща отпадналост, повръщане и разстройство. В следващите дни се появявали и проблеми като хрема, червено гърло и кашлица. Заболяването протича със сравнително ниски температури, само в началото се вдигат на 38 градуса, обяснят джипита.


По думите им, болестта отшумява бързо - за два-три дни, и протича без усложнения. Около 30-40 процента от общия поток пациенти, който преминава през кабинетите ни, е с такива оплаквания, каза за НДТ детски лекар.
Първоначално вирусът повалял деца - на възраст над 3-5 години, болни бебета почти не са лекувани. В последните няколко дни лекарска помощ търсели обаче и хора от всякакви възрасти. 
От РИОКОЗ в Добрич съобщиха, че при тях не е постъпвала информация от личните лекари за повишена заболяемост. Към момента няма и бързи известия за случаи на грип в областта. НДТ
 


Сходни връзки

ВИРУС МОРИ ДЕЦАТА ОТ СЕДМИЦА, ПОВАЛЯ ВЕЧЕ И ВЪЗРАСТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди