изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:35 EEST
Първанов: Правя партия. Борисов: Нямаме президент    
ПолитикаПрезидентът Георги Първанов потвърди за намерението да се сформира нов политически проект с негово участие. "Има широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство", обяви той пред журналисти, но уточни, че това все още не означава учредяване, предаде "Фокус".

Той уточни, че в проекта има много представители на различни гилдии и слоеве -   учители, лекари, преподаватели, кметове, представители на неправителствени организации, политици - които участват като граждани, специалисти, професионалисти, без ангажиране на политическата им партия.

"Повече ще се разбере, когато се съберем", каза държавният глава и потвърди, че срещата на новата формация ще е на 11 ноември.

По информация на в. "Труд" сред участниците в проекта са Ивайло Калфин, Миглена Плугчиева, Мария Капон, Костадин Паскалев, Петър Стоянович и "Гергьовден", Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Велислава Дърева, БЗНС на Стефан Личев, леви земеделци, някои синдикалисти, представители на леви формации, но не лидерите.

Някои от обявените за бъдещи съмишленици на Първанов обаче отрекоха. Например Меглена Кунева, която заяви категорично, че продължава да бъде лоялна към НДСВ.

По неофициална информация проектът ще се казва АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".

"Моля ви вече да не го наричате президент, когато говорим за г-н Първанов. Единственото, за което съжалявам е, че България остана без една институция за близо една година период напред", коментира премиерът Бойко Борисов след края на Европейския съвет в Брюксел, цитиран от БТА.
Той каза това в отговор на въпроси може ли президентският политически проект, който придобива очертания, да бъде считан за лява или гражданска алтернатива на сегашното управление и за отправени критики от президента Георги Първанов към икономическата политика на правителството.

"Защото човек, който има политически проект, той не може да е президент. Още повече, че не знам какво ще възроди, чух, че в заглавието има някакво възраждане. Възраждане на кое точно? Оставям на него и на всички да обясняват, защото винаги съм казвал, че не се меся в работата на другите партии и движения. Единственото, за което като премиер съжалявам е, че когато имаме подобен проект и човек, който го представлява, в случая г-н Първанов, президентската институция не само, че не може да ни бъде коректив, не може да ни бъде партньор, тя всъщност няма място, допълни премиерът Борисов.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Първанов: Правя партия. Борисов: Нямаме президент | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първанов: Правя партия. Борисов: Нямаме президент
Автор: Anonymous да 2010-10-29 @ 17:35 EEST
А той като правеше партия София
имаше ли Кмет?

Първанов: Правя партия. Борисов: Нямаме президент
Автор: Anonymous да 2010-10-29 @ 20:27 EEST
Нямаше кмет, няма да има и президент!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди