изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:28 EET
РЗС: Общинарят Иванов има не 43, а 60 имота    
Политика  РЗС изнесоха конкретни данни за фирми и придобити имоти от председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов през периода, когато е бил държавен служител в МВР и Главно данъчно управление. Новата информация бе представена на пресконференция от депутата от РЗС Емил Василев, съобщи БТА.

В сряда РЗС изнесе данни за 43 имота на Иванов и подаде сигнал срещу него в антикорупционната комисия в парламента. Тогава лидерът на РЗС Яне Янев определи председателя на СОС като дясната ръка на Цветан Цветанов и допълни: „Има огромен икономико-политически картел с тартор Цветанов. Очакваме министърът да даде най-после обяснение за шоково му забогатяване".

Днес Емил Василев подчерта, че Андрей Иванов многократно е лъгал за професионалната си биография и е укривал обстоятелството, че е работил в Министерството на извънредните ситуации на Емел Емел, предаде Агенция КРОСС. В периода 1995-1998 г., когато Иванов е началник на столично РПУ, той е придобил мезонет от 182 км. м с два гаража, магазин за хранителни стоки, сладкарница, бинго- зала и пункт на Еврофутбол. По-късно като служител на НАП Иванов е придобил 5 парцела в Банкя и право на строеж на 39 магазина на Кооперативния пазар в столичния квартал „Люлин".

Търговците от пазара дори се оплакали, че Иванов многократно ги притискал да освободят терена му. От РЗС заявиха, че има съдебно решение, което констатира, че Андрей Иванов няма имуществени претенции по този терен, но въпреки това СОС издава заповед за премахване на тези обекти. След това Иванов е придобил парцел от 22 000 кв. м. в Банкя, както и парцел в „Драгалевци".

Той имал още 8 търговски дружества и е контролирал още две дружества за маршрутки в София. Според РЗС през 2003 г. тези две фирми спечелват конкурс за най-печеливши маршрутни таксита. На едната от тези фирми собственик е депутатът от ГЕРБ Стефани Михайлова. Според тези данни излиза, че Иванов е бил скрит собственик на 20 маршрутни линии.

Яне Янев заяви, че ще внесат сигнал по отношение на Иванов и съпругата му и в Националната агенция по приходите.

Андрей Иванов ще отговори на твърденията за имотното му състояние, когато се запознае с тях. Това съобщи пресаташето на Столичния общински съвет Галя Георгиева, цитирана от "Фокус".
"Уважавам правото на журналистите и хората да знаят истината и ще отговоря добросъвестно на въпросите им, след като се върна от отпуск", заявява Иванов. http://dnes.dir.bg

Цветанов съзря конспирация срещу кабинета

РЗС хвърли „имотна бомба” за милиони в СОС

Янев вади свидетел как ГЕРБ ”прали пари”

ГЕРБ са няколко души, които се наричат ръководство

Андрей Иванов: Не съм сигурен, че Емел Етем ще излезе чиста

 


Сходни връзки

РЗС: Общинарят Иванов има не 43, а 60 имота | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РЗС: Общинарят Иванов има не 43, а 60 имота
Автор: Anonymous да 2010-10-29 @ 17:32 EEST
Да е жив и здрав и да придобие още 60.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди