изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:47 EEST
Връщаме стрелките с час назад    
Новини Тази нощ, точно в 4 часа българско време цяла Европа се връща към астрономическото време. Часовниците трябва да се настроят с един час назад, което означава, че ще спечелим един час. Затова пък ще става тъмно все по-рано, а това оказа се засилва депресивните състояния и биохронологичните разстройства на организма. Тежко време за всички часовникари. Ще ги познаете по пришките на пръстите, от въртене на стрелки. Не са способни, обаче, да настройват биологични часовници. И ще ни трябват две седмици адаптация, през които ще сме разконцентрирани, по-уязвими на стрес, температури и вируси.

Д-р Галя Петрова - психиатър:
- Броят на пътно транспортните произшествия в ранните сутрешни часове и броят на злополуките на работното място се увеличава. Тези две седмици и производителността на труда спада.

Висока цена за мижавия енергиен ефект. Който при това не касае домакинствата, а само енергийната система. От това, че през лятото пикът на потребление на ток намалява.

Проф. Атанас Тасев - енергиен експерт:
- Ако се вземе пред вид само този пик, който е между 19 и 22 часа, то ние спестяваме 20 млн. киловат часа на годишна база. Ако се отчете това е 0,052 процента.

Освен енергийните аргументи, отдавна са изгубили сила и тези с разписанията на самолетите или пък на борсите. Особено на борсите.

Димитър Георгиев - главен дилър:
- Световните финансови пазари на практика са 24 часови, отворени във всеки един момент от неделя вечерта до петък вечерта навсякъде има работещи дилъри.

За съжаление и максимата времето е пари не работи в случая. Няма как да осребрим часа в повече, който всеки ще получи. Освен че нощната тарифа вместо в 11 започва в 10 вечерта. Толкова с ползите. Иначе местенето на времето винаги е свързано с инциденти, пропуснати срещи, объркани разписания. Е, невинаги лоши. Като през 1995 година, когато палестински терористи не отчели смяната на времето и цъкащите и бомби се взривяват час по-рано в ръцете на атентаторите.

Все повече страни са разколебани за смяната на времето. Някои са на път да се откажат. Като Русия. Както обеща, след анализ ползи вреди Медведев вече внесе в парламента закон за отмяна на времето. А ние не смеем да спорим, защото сме си вързали стрелките с европейския съюз. С възел, който никой няма смелост да развърже. http://bnt.bg

 


Сходни връзки

Връщаме стрелките с час назад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди