изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:31 EEST
Висши митничари правили партита в почивни бази    
НовиниИма доста почивни бази, които в предходните две години са ползвани само от ръководството на Агенция „Митници” и то, така да се каже нелегално, защото няма никъде отразено кой кога е посещавал тези бази. Това призна пред БНР директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Той добави, че една от почивните бази, която се намира в Несебър, се е ползвала от бившето ръководство на агенцията, за да се правят сбирки, партита, а там не е стъпвал митнически служител, предаде "Фокус".

Той поясни, че това е причината за уволнението в края на миналата седмица на началника на дирекция "Финансово-стопански дейности" в митниците Петър Николов и на шефката на отдел "Финансово-счетоводен" Радка Стоянова, което е станало в края на работната седмица.

Проверка е установила, че няма оправдаване на разходите за заплата на обслужващия персонал в тези бази и добави, че те не са били и достъпни за митническите служители.
Няма оправдание на тези разходи. Оказа се, че същите тези хора, които са работили там, имат и за 10 години невзети отпуски, има и укрити превозни средства, които са използвали за лов и така нататък”, заяви още Танов, който уточни, че одитът ще покаже какви са щетите за митниците.

Относно кражбата от летището на 18 октомври на стотици килограми злато, сребро и платина Ваньо Танов заяви, че служител от Агенция „Митници” нямат вина за нея.
Неотдавна обаче той призна, че шефът на митническия склад, от който изчезнаха скъпите метали, конфискувани по делото "Леярите", не ги е изпратил в трезор на БНБ.
По повод корупцията сред митничарите Танов коментира, че през последните 20 години са се натрупали огромни негативи, а най-трудно се променя психиката на хората.
"Те мислят, че това са само думи и нещата ще продължат по-старому", каза още Танов, цитиран от агенция "Стандарт нюз".
Той смята, че зад силния натиск срещу правителството и вътрешния министър в момента стоят "олигарсите", свързани с алкохолния бизнес, контрабандата на цигари.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Висши митничари правили партита в почивни бази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди