изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:28 EEST
ЧЕТИРИМА ДРОГИРАНИ - ЗАЛОВЕНИ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ    
Ред и сигурностЧетирима водачи на автомобили, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, са заловени от служители на "Пътна полиция", съобщи началникът й Жулиян Минев.


Това е станало в рамките на специализирана полицейска операция, проведена за първи път в Добричка област. За една седмица служителите на реда, които са били предварително обучени, са проверили със специален тест седем шофьори, които са били със забавени движения и се държали подозрително. Един от четиримата заловени да карат дрогирани е употребил хероин, а друг - амфетамин. Жулиян Минев обясни, че "Пътна полиция" разполага от скоро с тестове за употреба на упойващи вещества. Те отчитат веднага и какъв е видът на наркотика. След това на водача се прави и кръвна проба. В случаите на установяване на дрогиран шофьор той се задържа за 24 часа, уведомява се прокуратурата и се образува досъдебно производство. Отнема му се и свидетелството за управление на МПС.
Зачестяват случаите на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, особено в малките населени места, алармираха от "Пътна полиция". Служителите на реда свързват зачестилите пияни шофьори с началото на зимния сезон и  варенето на ракия и вино. Те призовават веднага да се сигнализира на телефон 166, може и анонимно.
146 тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Добричка област от началото на годината, съобщи Румен Стоянов от "Пътна полиция". При тях са загинали 21 души, а 176 са ранени. За същия период на м. г. са възникнали 186 тежки катастрофи - с 32 жертви и 235 ранени. 
НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ДРОГИРАНИ - ЗАЛОВЕНИ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди