изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:26 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на територията на ОД на МВР Добрич са  регистрирани 8  криминални престъпления, като два от случаите са  телефонни измами на територията на Второ РУП.

 

На 29,10,2010г. във Второ РУП се тъжи 79 го жителка на с.Дончево, за това че на същата дата около 19ч. е получила обаждане на домашния си телефон от лице представило се за служител от полицията и е съобщило , че дъщеря й е блъснала дете и е задържана в полицията. За нейното освобождаване е необходимо да предаде сумата от 15 000лв. Според уговорката потърпевшата е предала сумата от 4000лв. на младо момче , представило се като служител от МВР до жп прелеза в селото По случая е образувано досъдебно производство.

Идентична е измамата на 30,10,2010г. с потърпевша 68 год.жителка на с.Росеново. Същата е предала сумата от 7000лв , на непознато лице за да може да освободи дъщеря си, която е предизвикала катастрофа със смъртен случай.

На 29,10,2010г. след проведени оперативни и процесуялно следствени действия от служители на Първо РУП е установен и задържан Д.С.-55год от гр.Добрич, за това че на същата дата е направил опит за кражба на 1 бр.ел.скара, 1 бр.изпарител и 8 бр.стойки за чадъри от ресторант “Летен театър”. Д.С. е криминално проявен, като има регистрация и присъда за кражба. Същият е задържан със заповед за задържане за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30,10,2010г. служители на Второ РУП спират за проверка лек автомобил “Опел Кадет” с водач А.С.-46год. Същият е превозвал 11 бр. чували с царевица за зърно с тегло 500кг. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установено, че царевицата е предмет на кражба от складови помещения, намиращи се в с.Котленци. Водачът и спътника му са задържани със заповед за задържане за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31,10,2010г.  след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП е установен Н.Л.-29 год от гр.Добрич, за това че на същата дата е извършил кражба на автомобилен навигатор и радарно устройство от лек автомобил “Мерцедес”, паркиран по ул.”Захари Стоянов” в гр. Добрич. В лицето са намерени  медицински ръкавици, щипки за вадене на СД, клещи и отверка. Лицето е задържан със заповед за задържане за 24 часа. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

През изминалите почивни дни на територията на областта са станали 6 ПТП с нанесени материални щети и 3 ПТП с 5 ранени граждани.

През почивните дни са установени 4 случая за управление на автомобил след употреба на алкохол на територията на област Добрич.

На 30,10,2010г. около 23,30ч. автопатрул спират за проверка лек автомобил “Рено 19” с водач Г.Г.-28 год. При последвалата проверка за алкохол техническото средство отчита 2,24 промила алкохол. Водачът е задържан със заповед за задържане за 24 часа.

На 31,10,2010г. в 21,40ч. на територията на РУП Балчик в близост до с.Царичино 41 год. водач на лек автомобил “Пежо-405” след отклоняване на вниманието напуска пътното платно по посока на движението си и се преобръща в селскостопанска нива. От ПТП са пострадали возещите се в автомобила В.К.-28год с луксация на дясно рамо, С.М.-10 год. с фрактура на десен глезен и Й.С.-20год. с фрактура на два гръбначни прешлена, като е изпратен за лечение в МБАЛ “Св.Анна” гр.Варна, без опасност за живота. При последвалата проверка за алкохол на водача техническото средство отчита 1,49 промила алкохол. По случая е образувано досъдебно производство. Водачът е задържан със заповед за задържане за 24 часа.

През изминалите почивни дни са възникнали пет пожара, от които 1  с нанесени  материални щети.

         01 ноември 2010 г.                                           ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди