изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:28 EEST
ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ГОРЯ КАТО ФАКЛА В ДОМА СИ    
Ред и сигурност85-годишната Николинка Петрова от Добрич пострада сериозно при пожар в дома си, предизвикан най-вероятно от печка на твърдо гориво, научи НДТ. Жената е с 65 процента изгаряния и е настанена за лечение във Военно-морска болница във Варна. Сигнал за инцидента е получен в 8.53 часа в звено "Пожарна безопасност и спасяване", каза началникът му комисар Димчо Симеонов. До пристигането на огнеборците пламъците били изгасени. НДТ научи, че пострадалата е майка на Георги Василев - бивш треньор на националния отбор по волейбол мъже.

 Живеели заедно в двуетажна къща по ул. "Дора Габе" №5 в Добрич. По време на инцидента Николинка била на първия етаж, а Георги Василев - на втория. Пред журналисти той разказа, че по едно време чул звуци, подобни на виене. Помислил, че е голямото му куче, което отглежда на двора. Звуците обаче се засилили и решил да провери какво става. Георги Василев в момента е с патерици заради претърпяна преди дни травма. Успял обаче да се добере до първия етаж, където заварил страшна гледка - майка му горяла като факла. Веднага започнал да я залива с вода и я изгасил. Веднага се обадил на тел. 112, но отсреща започнали да му задават много въпроси и да го бавят. Тогава съпругата на Василев се обадила на тел. 160 и огнеборците пристигнали мигновено.
Вероятно жената е разпалвала печката и така се е стигнало до пожара, каза за НДТ комисар Димчо Симеонов. Не било изключено Николинка да е наляла запалителна течност - спирт, бензин или нещо друго.
85-годишната жена е с опасност за живота, след обработване на раните е настанена в Отделението по реанимация, казаха за НДТ лекари. НДТ
 
 


Сходни връзки

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ГОРЯ КАТО ФАКЛА В ДОМА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди