изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:18 EEST
ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ ПОХВАЛИ КОЛЕГИТЕ СИ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност“Прокуратурата се превърна в някакъв универсален контролен орган, който трябва да реши всички проблеми на обществото. Ние ще се противопоставим на тази нагласа. Не заради друго, а защото тя не дисциплинира останалите контролни органи в страната. Ние не искаме да поемаме тяхната отговорност по една проста причина - просто не можем, не я носим”, заяви по време на посещението си вчера в Добрич Главният прокурор Борис Велчев. 

Обвинител №1 в страната посочи, че през миналата година спрените дела в прокуратурата срещу неизвестен извършител са близо един милион. При тях става дума за много чести случаи, в които се извършва едно престъпление и никой не знае кой е извършителят. Тези дела се водят срещу неизвестен извършител и се спират когато не може да бъде установен. Такива дела се точат от години. Част от тях се отнасят до сравнително незначителни случаи.

“Ние в ръководството на Върховна касационна прокуратура провеждаме поредица от срещи с ръководствата на Окръжните прокуратури в страната. Предстои ни да посетим няколко прокуратури в следващите няколко дни, искаме да чуем колегите, да чуем техните проблеми на живо и да потърсим начини да ги решим. В никакъв случай не сме дошли в Добрич за смяна. Мога да изкажа само моята изключително категорична подкрепа за ръководството на Окръжната прокуратура, за окръжния прокурор Милчо Каменски, който си върши чудесно работата в едни много трудни условия. Тъй като той, за съжаление, ръководи една от Окръжните прокуратури, които са най-натоварени с най-малко хора”, заяви пред медиите Велчев. 

“Правил съм справка - получавам по стотина писма на ден. Съвсем разбираемо е, че не мога да отговоря на всички и не бива да стигат до мен”, каза още Главният прокурор, запитан дали е имало адресирани писма до него от колегите му в Добрич, съдържащи сведения за нередности. По думите му, писмата трябва да се отправят там, където им е мястото. Той посочи, че е помолил  всички прокурори, с които провежда срещи, да не чакат да възникнат поводи, по които да пишат, а да му вдигат телефона и да си казват.

Относно проверките в социалните домове Велчев заяви, че още няма резултати и няма да станат толкова бързо.

“Става дума за проверки доста назад във времето. Миналата седмица проведохме един семинар в нашата база в Цигов чарк с всички прокурори от цялата страна, които наблюдават тези дела. Идеята беше да се уеднакви методиката на тези досъдебни производства и разследването по тях. Не бързайте да чакате резултати в близките месеци. Става дума за занемарена дейност, продължавала години на ред, която, за съжаление, няма да може да бъде експонирана за кратко време”, каза още Борис Велчев.  НДТ

 


Сходни връзки

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ ПОХВАЛИ КОЛЕГИТЕ СИ В ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ ПОХВАЛИ КОЛЕГИТЕ СИ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 11:11 EET
известните в ДОБРИЧ винаги остават в сянка са неизвестни 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди