изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:26 EEST
104 НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ НА КЪМПИНГ "ШАБЛА"    
Новини

Общината в Шабла инициира проверка на законността на бунгалата в едноименния къмпинг. Както НДТ вече съобщи, там експертите от строителния контрол преброиха 104 незаконни постройки в къмпинг "Шабла". 



В момента текат процедури по обжалване на констативните протоколи. Очаква се заповедите за премахване на незаконните постройки да бъдат готови до средата на следващия месец. В най-северната точка на родното Черноморие големи и лъскави строежи няма. Дори напротив - къмпингът в Шабла изглежда така: полусрутени бунгала, част от тях с ток и вода, но с висящи кабели и, както твърдят експертите, опасни за ползване.
"Има изградени във времето, 70-а година до края на 90-те години, редица постройки без разрешения за строеж, без издадени строителни книжа и без да е налице необходимата градоустройствена основа. Станали са някой от тях собственост на частни лица, но в по-голямата си част теренът е държавен, държавен горски фонд се води", обясни пред bTV инж. Таня Василева - началник сектор Добрич към РНСК.
От строителната инспекция са издирили собствениците на бунгалата в държавния терен. Предстои издаването на заповеди за премахване им, но реално то може да стане след години. Според кмета на общината Красимир Кръстев къмпингът е изграден без законова основа, на база на решение на Окръжния съвет на партията, тогава в Добрич.
"Започва Окръжният съвет в Добрич да казва – тук един декар на тази фабрика, там два декара на "Балкантурист”, три декара за детски лагери и така - имаме едно образование, къмпинг, който няма градоустройствена основа", каза Красимир Кръстев. След 1989 година собствениците на постройки са можели да придобият и земята под тях, но много малка част са се възползвали от тази възможност. Така сега част от земята е частна собственост, а друга - държавна. Дори и в частните терени обаче, постройките са в окаяно състояние.
За къмпинга има приет подробен устройствен план и е трябвало да бъдат изградени почивни бази. Според кмета Кръстев обаче никой през годините не е бил добър стопанин на територията.
 


Сходни връзки

104 НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ НА КЪМПИНГ "ШАБЛА" | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
104 НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ НА КЪМПИНГ "ШАБЛА"
Автор: Anonymous да 2010-11-01 @ 20:11 EET
е бунгалата ще ги съборят за да отчетът  свършена работа  ама  ония палати де ги снимаха с въртолет нема да ги съборят   и сараите на ДОГАН   ЗАЩОТО ПО ЛЕСНО Е ДА СЪБОРИШ НЯКАКВИ БАРАКИ   ЗАЩОТО ТЕ СА НА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА    КАКТО И БАРАКИТЕ НА   РОПОТАМО   БИЛИ НА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ  АБЕ  ТАРАНКОЛОВЦИ ОНИЯ ПАЛАТИ  НА КАКВА ЗЕМЯ СА БЕ   ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВЗЕМЕМ  НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ  КАКВО ИСКАТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ НАЦИЯТА  БЪЛГАРСКА  И ЗАЩО  ЗАЩОТО ВИЕ СЕ МИСЛИТЕ ЗА ВЕЛИКИ  НЕ  И ВИЕ ИМАТЕ  ЗАПАЗЕН ЧАС ОТ ГОСПОД   БОГ  И ДАНО ПОСКОРО ВИ ПРИБЕРЕ   ЧЕ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ГЪРМИТЕ ДАНО СЕ ИЗПОСТРЕЛЯТЕ 
104 НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ НА КЪМПИНГ "ШАБЛА"
Автор: Anonymous да 2010-11-21 @ 16:48 EET
Боже Господи!За Шабла мога да ви дам материал-читалището на общината мухлясва и е пред падане но средства за него няма от години,отсечката Каварна-Шабла е в безобразно състояние-липсва маркировка на пътя и зимата много хора ще катастрофират,а кмета на общината е в конфликт на интереси-проверете яхт-клуба

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди