изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:42 EET
ЦЕЛТА МИ ПРЕЗ 2011 ГОДИНА Е ДА СЕ ИЗКАЧВАМ В СВЕТОВНАТА РАНГЛИСТА    
СпортТова заяви в интервю шампионът на България по тенис при юношите до 18 години каварненецът Стефан Трифонов, който завърши като №1 в тази възрастова група в националната ранглиста

- Здравей, Стефане! Приключваш годината като №1 в националната ранглиста. Каква беше 2010 г. погледната през твоите очи?
- Като цяло 2010 година беше много успешна за мен. През тази година направих много силни турнири в България и чужбина. За първи път станах републикански шампион на сингъл и при двойките, а това е нещо много важно за мен.
- За кой път завършваш като водач в ранглистата?
- Мисля, че за пети път завършвам на първо място в крайната ранглиста на България.
- Приблизително колко мача изигра през годината и коя среща би отличил?
- През годината изиграх близо 85 мача. Направих много силни мачове с Петър Трендафилов, който е национал при мъжете. Има интересни мачове, за които се сещам в момента и към които ме връщаш. В Анталия постигнах ценна победа над третия в Европа до 16 г. руснак с резултат 7:6, 6:7, 7:5.
- На европейското първенство също направих силен мач срещу чех. Бих отличил и финалната среща на републиканското първенство в Добрич, където триумфирах. В Истанбул играх в турнир на много високо ниво и достигнах до полуфинал. В Скопие повторих успеха си на сингъл и спечелих турнира при двойките.
- Има ли мач, който да искаш да изиграеш повторно и защо?
- Иска ми се да изиграя отново мача си от европейското първенство в Клостерс (Швейцария). Там бях на косъм да спечеля мача и просто малшанс ми попречи да победя тенисиста, който миналата година бе станал трети на европейското първенство.  
- В момента си в Унгария. След този турнир предвиждаш ли участия в други турнири до края на годината, къде и какви?
- Да, в момента съм в Унгария за участие в турнир. Следва турнир в хърватския град Загреб, който е в края на ноември.
- Какви ще бъдат новите ти цели, тези които си поставяш отсега за 2011?
- Целта ми през следващата година е максимално представяне в световната ранглиста при юношите до 18 г. Пожелавам си да съм жив и здрав, да нямам контузии и да съм на всички големи шлемове. 
Искам да изиграя колкото се може повече турнири при мъжете (фючърси). Имам желанието и възможностите да се представя добре. Горя от желание да печеля на кортовете именно в такива турнири. Единствената преграда пред мен е финансирането. Надявам се бизнесмени да подпомогнат участието ми и чрез тях да запиша нови победи за българския тенис.
Тук е моментът да кажа едно голямо благодаря на моя треньор и на клуба ми в Сливен "Спорт палас". Предоставят ми блестящи условия за подготовка и за почивка. Всеки състезател има нужда именно от такова внимание, за да може да преследва целите си успешно.

 


Сходни връзки

ЦЕЛТА МИ ПРЕЗ 2011 ГОДИНА Е ДА СЕ ИЗКАЧВАМ В СВЕТОВНАТА РАНГЛИСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди