изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:01 EEST
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво    
Здраве
След преносена бременност малката Станислава умира на втория ден в добричката болница. Родителите на пеленачето обвиняват д-р Константин Владимиров в проявена небрежност





Преносено момиченце издъхнало в добричката АГ болница само два дни след като се появило на бял свят. Родителите на пеленачето Елеонора Иванова и Станислав Кръстев от Добрич, вместо да купуват пелени и биберони, излизат от родилното и се отправят към „Обреден дом“ - Добрич, където пазаруват ново гробно място, детски ковчег, кръст и надпис. След първоначалния шок младата двойка започва да търси истината, за да съди доктора, който смятат, че е виновен за трагедията им. Според тях това е д-р Константин Владимиров - син на завеждащ АГ отделението д-р Трифон Йорданов. По тази причина почерненото семейство се стяга за продължителен процес. Бащата на починалата Станислава е категоричен, че ще се бори докрай, за да получи възмездие. Той ще настоява за отнемане на лекарските права на акушера. Станислав е на мнение, че отговорността трябва да поеме д-р Владимиров, който вместо да приеме жена му в деня, когато са й изтекли водите, я е върнал у дома. Впоследствие детето се родило преносено. Заради погълнатата околоплодна течност получило дихателна недостатъчност. След краткотрайно подобрение на клиничното състояние проблемът се задълбочил. Кислородните нужди се повишили и се наложила интубация и вентилация. Независимо от реанимирането й Станислава починала. Въпреки опитите на Елеонора да научи подробности за лечението на детето си, медиците отказвали да й дават информация. За фаталния край научила случайно, когато сама, без да пита никого, е тръгнала из болницата да си търси рожбата. Натъкнала се на празния кувьоз и едва тогава й съобщили ужасната новина. Според Елеонора виновен е д-р Константин Владимиров, който не я е приел за раждане в деня, когато е имала сантиметър разкритие и водите й вече били изтекли. Лекарят я прегледал, установил това, но съобщил на родилката, че трябва да почака още две седмици.

Спомените на почернената майка

„Акушерите, които водиха бременността ми, бяха категорични, че трябва да родя най-късно до 13 септември. Още на 10-и по тяхна препоръка отидох за прием при д-р Константин Владимиров, който ме прегледа, заяви, че имам 1 сантиметър разкритие. След което ми обясни, че е рано да раждам, и уточни, че бебето ще се появи едва на 26 септември. С усмивка ме пусна да си тръгвам и ми каза, че всичко е наред“, припомня си Елеонора с разтреперан глас.
„Прибрах се вкъщи, но тогава счетоводителят ми звънна от работа и каза, че трябва да си удължа болничния. Отново потърсих акушерите, които водиха бременността ми. Когато ме видяха, те започнаха да ме питат защо са ме върнали от болницата и още тогава заявиха отново да отида в кабинета в поликлиниката. На тази дата научих от лекарите в кабинета, че имам липса на околоплодна течност. И че не е трябвало да ме връщат на 10 септември“, разкрива почернената майка. В крайна сметка постъпила в болница на 16 септември.
Сутринта на следващия ден, към 5,30 ч., започнали първите контракции. Болките се повтаряли на всеки 5-6 минути. Сестрата пристигнала, за да чуе тоновете на бебето.
„Но въпреки болките, които вече бяха нетърпими, тя ми каза да изчакам визитацията да мине. Към 8 ч. контракциите бяха вече на две минути. В 9,30 ч. мина визитацията. Тогава ме видя д-р Стойчев, веднага каза на сестрите да ми измерят тоновете на апарата. Прегледа ме с вътрешен видеозон и ми каза да се събличам и да си приготвя багажа, след което да отида в родилната зала, за да се подготвя за раждане. В този момент всичко беше наред с бебето“, обяснява Елеонора.

Лекарите

Бебето е борбено, силно е... ще се оправи


„Подготвяйте я за операция, трябва по най-бързия начин да я оперираме“, развикал се един от дежурните лекари. На помощ бил извикан и завеждащият отделението д-р Трифон Йорданов. Именно той пръв се заинтересувал кой е лекарят, който върнал за първи път Елеонора на 13 септември и защо. Тя му посочила младия лекар, който се намирал в залата. Ставало въпрос за д-р Константин Владимиров, за когото по-късно Елеонора научава, че е син на шефа.
„Д-р Йорданов го погледна, попита го - ти не видя ли, че няма околоплодна течност, защо я върна, а Владимиров си наведе главата и нищо повече не отговори. Вкараха ме в операционната, направиха ми упойка и след няколко часа се събудих“, припомня си Ели.
До този момент съпругът й Станислав се намирал в чакалнята. Никой не отишъл да му каже как е минала операцията и какво дете му се родило. След няколко часа започнал да хлопа по вратите. Здравна работничка му обяснила, че операцията е приключила, а детето е качено на четвъртия етаж. „Докато чаках пред асансьора, лекарите ме подминаваха и не ми даваха никаква информация. Към 18 ч. най-после видях жена си“, твърди Станислав.
Медицинска сестра обяснила на Ели, че бебето й е в кувьоз, защото е погълнало малко околоплодна течност, но ще се оправи. Не позволили на Ели и мъжа й да ходят при дъщеря си, понеже в стаята имало заразени бебета и имало забрана за влизане на външни лица. „Бебето е борбено, силно е и ще се оправи“ – това били думите на лекарите.
Ден по-късно научили, че за живота на малката Станислава съществува реален риск. Лошата новина съобщила д-р Александрова.

Развръзката

НА 19-И СУТРИНТА по време на визитация отново питах за състоянието на бебето. Никой нищо не ми отговаряше. В това време бях на система, която се бе източила, и близо 30 минути седях, без да ми я махнат и да ми обърнат внимание.

НА ОБЯД ОТИДОХ отново да си видя бебето. Влязох, без да питам никого, и се натъкнах на празен кувьоз. Помислих, че бебето се е оправило и са го изместили някъде. Обадих се на една сестра, а тя ми каза да седна на едно столче. Седнах и зачаках д-р Александрова. След няколко минути тя влезе и каза:

„МНОГО СЪЖАЛЯВАМ, НО ВАШЕТО БЕБЧЕ ПОЧИНА през нощта около 2 ч.“ Веднага започнах да ги питам защо до този момент са крили от мен, която съм му майка и трябва да знам. А те ми отговориха, че им било трудно да ми съобщят за нещастието.

РАЗПЛАКАХ СЕ И РЕШИХ, че повече няма да остана в болницата. Тогава д-р Александрова заяви, че не е трябвало да ме връщат още на 13 септември. Обясних й, че ме е върнал д-р Владимиров, който даже ми е казал, че трябвало да родя едва на 26 септември. Д-р Александрова отговори, че ако съм чакала до тази дата, аз също е нямало да мога сега да отида до кабинета й. Тоест нямаше да ме има. Започнала съм да се тровя и имало риск да ме изгубят. Д-р Александрова направо ми каза в очите, че Владимиров е виновен. И че ако ме бяха приели още първия път, е нямало да се стигне до фатален край.

ОБАДИХ СЕ НА МЪЖА МИ и му съобщих, че детето е починало. Оказа се, че сестрите искат да ме местят в стая, в която преди това е лежала жена, която била болна. Тъкмо започнах да си нося двете торбички към това помещение, и към мен хукна друга жена, която крещеше да се махам оттам, защото съм с отворена рана от операцията и ще се заразя. В този момент взех решение да напусна болницата. Бях в шок, всеки ден слушах как плачат децата и не можех да си представя, че ще продължа да стоя на това място. Исках да се прибера при близките си. Лекарят позволил да си тръгна, но се застраховал с думите, че ако стане нещо с мен, ще си нося сама отговорността.

ИЗВАДИХМЕ АКТ ЗА РАЖДАНЕ И АКТ ЗА СМЪРТ. Разбрах, че ние трябва да поемем всички разходи. От погр***но бюро купихме необходимите вещи. Не присъствах, защото знаех, че няма да мога да преживея този шок още веднъж. От погр***ното бюро обаче разбрахме, че в акта за смъртта е записано, че детето се задушило при раждане, а в протокола е упоменато, че живяло ден и половина...

НА 20 СЕПТЕМВРИ СЕ СРЕЩНАХ с д-р Трифон Йорданов, който е баща на д-р Константин Владимиров. В кабинета той започна да ме тупа по рамото и да ми разправя, че оттук нататък той ще ме поеме в негови ръце. За следващото раждане той щял да ми води бременността и раждането. Даде ми съвет до Нова година да се пазя, да не забременявам, а след празника да отида отново при него. Убеждаваше ме, че съм млада и няма да ме остави без дете. А тя цялата работа била, че той е искал да предпази сина си. Ще съдя д-р Константин Владимиров, защото знам, че той трябва да си поеме отговорността, отсича Ели.

ДРУГАТА СТРАНА

Епикризата на неонатолозите тотално сбъркана


Епикризата на малката Станислава, издадена от неонатологичното отделение, съдържа поне три фактологически грешки. Бащиното име на детето е сгрешено и вместо Станиславова, тя е записана Станислаова. Датата, на която малката се ражда, е 17-и септември, а в документа, подписан от д-р Снежана Александрова, е записано, че е родена на 14 юли. „Касае се за новородено от първа желана бременност, 10 дни след вероятния термин на раждане – 8 септември“, сочат неонатолозите в епикризата. По-надолу описват тежкото състояние на бебето, което постъпва при тях и преди да опишат какви изследвания са му правени, посочват, че подобрение в състоянието настъпва на 5-ия ден. На практика в епикризата те вкарват данни, които не кореспондират с истината. Бебето е родено на 17 септември, умира на 19-ти и е живяло два дни. А не пет, както сочи официалният документ.
След като шефът на МБАЛ - Добрич, д-р Мариян Ананиев се запозна с документа, заяви, че ще извърши проверка. „Ще проверя фактите, ако бъдат открити пропуски, ще сезирам РЦЗ, прокуратурата и всички компетентни органи“, обеща началникът. По негови думи д-р Константин Владимиров е с 10 месеца стаж. „Всички новозапочнали лекари работят под наблюдението и указанията на началник-отделението и на специалистите“, подчерта д-р Ананиев.
В сряда следобед миналата седмица д-р Мариян Ананиев заяви, че е разпоредил на всички лекари, които са имали досег с родилката, да подготвят доклад. От него д-р Ананиев ще прецени дали здравните работници от МБАЛ - Добрич, имат вина.

Д-р Трифон Йорданов, шеф на АГ отделението

Няма лекарска грешка


- Д-р Йорданов, говорили ли сте с д-р Владимиров по време на раждането на Станислава и питали ли сте го защо не е видял, че липсва околоплодна течност?
- Д-р Константин Владимиров не е бил в операционната, когато Елеонора раждаше. Там влиза само оперативният екип.
- Докато Ви чакахме за този разговор, разбрахме, че на 11 август друго бебе е починало в тази болница. Често ли умират деца и често ли се раждат преносени тук?
- Ежедневно се раждат преносени деца. Но аз поставям въпроса и за майчината смъртност. Във Варна дал господ. Не във Варна, в страната казвам, а в Добрич нямаме майчина смъртност. (Тук лекарят прави опити да се извини за изпуснатите думи по отношение на смъртността на майките във Варна.) Бебета се раждат и за жалост умират. При този стандарт, при това развитие на медицината, при това състояние на здравеопазването...
- Според Вас допусната ли е лекарска грешка в случая с бебето Станислава?
- От страна на акушер-гинеколозите на състава, който ръководя, нямаме лекарска грешка.
Жената постъпи на 16 септември в 10,50 ч. Когато една бременна преноси 7-8 дни, тя се приема в болницата. При нея имаме още 1 фактор, който трябва да се отбележи. При жени с удължен цикъл, както при нея е 30-дневен, е предпоставка да преноси след датата си. Направено й е задължително мониториране на сърдечната честота на плода. Той е фиксиран с дата и час. От него се вижда, че на 16 септември в 11,01 ч. няма никакви признаци за страдание на плода. На нас това ни дава гаранция, че бебето няма страдание. Макар че понякога се правят записи и след 20 часа се влошават нещата.
На 17 септември в 8,58 ч. правихме повторен запис на плода. Пак абсолютно нормална честота, но в един момент имахме признак за страдание на плода. Този белег, съчетано с хронологична преносеност от 8 дни, е предпоставка да предприемем раждане на бебето. Това пак не е предпоставка за извършване на цезарово сечение, а само за предизвикване на раждане с пукване на околоплодния мехур.
- Има ли камери в залата за раждане, от които може все пак да се види дали д-р Владимиров е бил там?
- Абе в София откраднаха 300 кг злато и няма камери, вие ми говорите за камери в общинска болница. Как ще има камери, вие на кой свят живеете бе, хора? Във Варна да не би да има камери, ние нямаме пари за сапун. Ей сега целият в кръв излязох от операционната и си нося дрехите вкъщи да ги пера. Аз съм откровен с вас, разберете ме.
В 9,30 ч. вече тя има откритие 3 см и след пукане на мехура изтекоха зелени околоплодни води. Ако нямаме признаци за страдание на бебето, бях длъжен да предприема раждане. Веднага написах предоперационна епикриза, че се касае за страдание на бебето, зелени околоплодни води и липса на условия за бързо разрешаване. Тоест няма как да изкарам бебето за 1 час по нормален път.
В крайна сметка на 17 септември след секцио се ражда изстрадалото бебе Станислава. Което на 19 септември умира в отделението по неонатология.
- Виновен ли е д-р Владимиров, че я е върнал и не я е приел още първия път?
- Не може да има вина, защото още на 16-и е правен запис, при който липсва страдание на плода.
- Бебето добре ли беше?
- Не мога да кажа, че е играло хоро.... Но не е било животозастрашено. Не сме го хванали на границата на живота и смъртта. Самият факт, че не сме го интубирали веднага, е показателен.
- Разбрах, че д-р Владимиров е с 10-месечен стаж. Когато той е срещнал за първи път Елеонора, той обърнал ли се е към Вас за помощ, допитал ли се е, защото шефът на МБАЛ - Добрич, твърди, че това е практика...
- Искате да кажете дали се е допитал за съвет... Той си е лекар с диплома. При всеки прием на пациент от лекар неспециалист по изискване на здравна каса до два часа пациентът се среща със специалист.
- Готова ли е вече аутопсията?
- Аутопсията се прави в отделение на неонатология. Не е в моята юрисдикция.
- Колко бебета имате починали от началото на годината досега?
- Справка се дава в РЦЗ. При всички случаи не сме в границата над нормата за страната.
- Искате да кажете, че съществува норма за детска смъртност?
- Не. Прави се средно статистически процент. Тоест не сме над стойността за страната.

Read more: http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=48379#ixzz149PucPma
Under Creative Commons License: Attribution
 
 


Сходни връзки

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво | 43 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-02 @ 16:19 EET
Каква трагедия за това младо семейство. Няма нищо по ужасно от това да си погребеш детето. Има една приказка: "Какъвто бащата, такова и детето". Този д-р Йорданов не е никакъв доктор. Колко деца осакати, колко деца погреба и все още го държат там като шеф на отделение. Този директор на болницата в Добрич не вижда ли за какво става дума. Йорданов чак и сина си взел, да стане като баща си - убиец на бебета. На всичкото отгоре го и защитава. Тоя човек трябва да напусне болницата.
Семейството да ги съди до дупка. Да възтържествува справедливостта. 
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-02 @ 16:30 EET
Къде е човещината,Боже мили?!?! В какво сме се превърнали?В средностатистически лекари и пациенти? Докога безцеремонно и арогантно,И БЕЗХАБЕРНО И НЕХУМАННО отношение в родилните отделения-където започва живота на малките ни човечета.И какво по тази логика ги чака и в следващите институции,с които ще се сблъскат в живота си? Все по-често родилките предпочитат Балчик и Варна пред Добрич.Кое е правилното-"Не раждайте в Добрич"или изобщо"Не раждайте!"?

Read more: http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=48379#ixzz148SbS22t
Under Creative Commons License: Attribution
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-02 @ 21:16 EET

И аз имам лоши спомени от раждането на жена ми в Добрич. Приеха я сутринта в 6:00 часа и ми казаха да ходя на работа, към обяд щяла да роди и нямало смисъл да чакам. С такова спокойствие го казаха, че чак се хванах и отидох на работа. Жена ми нямаше никакви проблеми по време на бременността и си знаехме, че ще раждаме нормално, всички показатели бяха налице за такова раждане. Когато стана 15:00  часа и аз нямах никаква вест все още, започнах да се тревожа.

Накрая жена ми роди в 21:45 вечерта със секцио, като до това време лекарят си изкрвал дежурството, правел каквото се сети и след това идвал следващият, който е на смяна. д-р Попова й вляла някаква система уж за ускоряване на контракциите, но след известно време решила, че една не е достатъчна и решила още една да влее... От там жена ми започнала да повръща,а малкият ми бебчо (който радвам се сега е жив и здрав и прави пакости из вкъщи) се обърнал в корема на майка си и ситуацията станала сложна...

След като свършва смяната на попова (нарочно й пиша името с малка буква) идва следващият "доктор" и започнаха да ми разиграват циркове от рода на детето е в опасност, губим тоновете, ще избирате ли екип и т.н. едвам успях да се видя с жена си (преди това не ми даваха да припаря до нея, казваха, че е добре малко се позабавила работата ама всичко щело да си мине по реда)  и щях да припадна като я видях. Беше доста измъчена и като дрогирана с прехапани до кръв устни и бледо лице. Дадоха й един лист с думите "разпшиши се тука" , казаха ми да изляза и касапницата почна...

 

И до днес обвинявам себе си за мъченията, които изживя жена ми...

Просто не трябваше да я оставям да ражда в Добрич...

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-02 @ 22:55 EET
Питайте го доктора по колко лева взема за раждане на ръка та не му стигат сапун да си купи и дали ако синът му беше във ВАРНА така щеше да се размине. Всички бягат от ДОБРИЧ към други болници.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-02 @ 22:58 EET
до по-горния кометар:

ако си мислиш,че случаите във Варна примерно са по-малко...

просто във Варна ще ти вземат и 2хил лв и пак специалистите са същите

ние пък сме много доволни от добричките акушери и д-р Михайлова по-точно



Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 09:30 EET
Вярно е че във Варна може да ти вземат и 2 000 лв. но всичко е регламентирано.Докато тук ситуацията и под всякаква критика.Ето защо преди 2 год. реших да родя във Варна моето бебче.Възможно е и във Варна да има подобни случаи но тук ми се струва че става въпрос на немарливост и безхаберие.Чувала съм страшни неща за родилното в Добрич
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 09:43 EET

Няма по-страшно за един родител да загуби дете. Обаче природата си е природа. Ако вземем дипломите на всички лекари, защото има смъртност, тогава влизаме в ръцете на бабите. Как мислите, преди 1 век смъртността дали е била по-малка?

Всеки има право на протест, щом счита, че е бил увреден. Но при Демокрацията, за която сме се борили, споровете се решават от квалифицирания Граждански Съд, а не от другарския съд или партийното ръководство.

И с тези изказвания, че можете да хвърлите 2000 лв. за едно раждане, недейте да се изхвърляте. Повечето хора в Добрич тези пари ги сънуват.  

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 09:47 EET
Всъщност ако се искат средно 2000 лв. за раждане, тогава става ясно, защо няма раждаемост. Просто при заплата 500 лв. ако храниш безработна жена, 2000 лв. се спестяват долу-горе за две години. От тях трябва да заделиш и за колата, за почивка... Абе цените у нас са съобразени с доходите. Маркетинг, какво да го напрайш?! :-)))))))))))))))) 
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 13:05 EET
Всичко се случва и никой не е застрахован от грешки. Но наглостта и липсата на каквото и да е желание за признаване на допуснати грешки не могат да се простят и не трябва. Какви са тези сравнения с откраднатото злато, оплаквания за липса на сапун господин докторе. Уважавайте себе си и не ме карайте да си мисля че желаета да се приравните до тези откраднали златото.                   За допуснатата грешка и последствията от непризнаване на вината няма да намерите сапуна с който да отмиете мъката на родителите и съвестта си. Жалко за хуманната ви професия. 
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 13:30 EET

Всеки хваля лекаря,от когото е видял истинския хуманизъм.Аз например родих при д-р Ив.Михайлова преди много години,но не съм доволна,защото детето ми при самото раждане получи локсация на рамото и след това,ходене по мъките...и до днес.А имаче като човек,като визия я харесвам,ама.........като лекар,не съм доволна.....

 

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 13:37 EET
Къде е доктор Инджиев? Той беше най-добрият!
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 13:45 EET
Инджиев работи в чужбина ,добрите доктори ги няма вече
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 14:06 EET
За да станеш лекар  трябва мн. търпение .но да станеш добър л-р задължително да имаш голямо сърце и призвание а АГ лекарби твябвало  да бъде двойно по отговорен ,защото полага грижи за здравето и живота на двама пациенти-бъдещата майка и очякванито дете. Д-р Йорданов е изключително внимателен към своите пациентки отговаря на всияки поставени  въпроси точно и ясно и компетентно.Винаги разчита на индувид.подход в своята работа със своето спокойствие,усмивка и отзевчивост,той успява да предразположи бъдещите майки.За мен той един от малко станали добри професионалисти в Добрич човек с висок морал и етично поведение.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 14:10 EET

Забравих да допиша/към предния коментар/,за д-р Михайлова:на всичкото отгоре,беше забравила и половината плацента у мен.Та д-р К.Андреев установи на осмия ден,че половината плацента е у мен и ме "кюретира".Бог да го прости!

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 17:04 EET
Заради рожбата си човек(българина)е готов и душата си да продаде само и само да се роди живо и здраво детенцето му.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 18:27 EET
В това отделение назначенията са по наследство.Синът на .Д-р Иванка Михайлова  завърши и веднага беше назначен на работа.Синът на Д-р Трифон Йорданов завърши и веднага на следващия ден беше назначен на работа.При това ,забележете и двамата без специалност.През същото време в града ни  има добри специалисти,със специалност,които  не ги вземат на работа в болницата.За да могат да упражняват  професията си,те ходят да оперират в болниците във Варна.В това отделение ако не си платят на джоб  бременните раждат като животни.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-03 @ 20:09 EET

Затова ли жените ходят да раждат във Варна?

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-04 @ 19:42 EET
Недоволни винаги ще има,обществото трябва да е коректив не да се държи изцяло като нахъсано куче,да гадно е да си от другата страна никой не иска да умират не само бебета ,не трябва да умират и млади хора,но с ръка на сърцето трябва всички да признаете че това винаги се е случвало и мъртви бебета се раждат и умират за съжаление,не само новородени.Трагедий има обаче във всички болници и ако си направите труда да сравните процента той не е по голям в добричката болница.Искам само да кажа че доктора е там да се намеси ако е необходимо,той просто няма да роди вместо нито една жена и да раждането е болка и страдание и радост,но май съвременните жени повече мислят за себе си отколкото за рожбата или просто инстинктите липсват .
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-04 @ 20:42 EET

Абсолютен цинизъм. Много добре се е намесил докторът, така ли? Дано не се намеси така и на твоята дъщеря, снаха или жена!!!

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-06 @ 10:12 EET
iskam samo da popitam sa doktor Andreev,pi6e edna jena bog da go prosi.koga po4ina toi.az predi 22 god.rodih da6erq si pri nego,i uj vsi4ko be6e normalno v edin moment polu4ih mnogo silen kravoisliv,i ako ne be6e doktor Andreev,sas svoq profesionalisam,dnes nqma6e da sam jiva.ako e vqrno 4e e po4inal bog da go prosti.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-06 @ 15:39 EET
Към последния коментар.Да така е не е между живите вече д-р Андреев .Втората си дъщеря и аз при него родих.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 12:03 EET

не се притеснявайте всичко ще се размине Д-р Трифон Йорданов ще плати кадето трябва и ще спамси сина си Да ще се поохарчи но има и други жени които ще раждат така че ще си ги избие бързо

за сажаление ще му се размине Дано това семейство не се откаже а да успее да се пребори с този

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 15:31 EET

Mnogo prawilno! Taka i zdraweopazwaneto, i sydebnata ni sistema! Dano mladoto semeisto useti silnata ob6testwena podkrepa i uspee da se prebori sys "semeinite praktiki" iz bolnicite w Dobrich, koito - kakto w konkretniq slu4ai - zastra6awat i malkoto noworodeni u nas!

Az uspqh da rodq sina si w 4ujbina, i bih prepory4ala na wsi4ki, koito imat izbor, da wsemat prawilnoto re6enie! Wse powe4e osakateni maiki ot nekadyrni "doktori s diploma" , wse powe4e zastra6en detski jiwot. Dori i minimalno 4uwstwo za otgowornost i doblest lipswa...  potupwaneto po ramoto ... dori ne iskam i da go spomenawam!

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 11:35 EET

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 12:54 EET

уважаеми коментатори,

бъдете коректи и както сте цитирали имената на лекарите, напишете и вашите имена.

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 14:55 EET
Най-лесно е да очерниш и опетниш името на човек,в случая става въпрос за един млад лекар и прекрасен младеж-д-р Константин Владимиров.Много кал,много мръсотия се изсипаха върху младият лекар,който въпреки всичко е останал да работи тук-в България а не се е поблазнил от офертите за работа в чужбина.А ние тук в България определено имаме нужда от добри специалисти.Пиша този коментар,защото съм пациентка на д-р Йорданов.Същият ми направи гинекологична операция преди 3 години и съм страшно доволна.Изключително внимателен,търпелив и съвестен лекар!Но в случая става въпрос за синът му.Това младо момче преди няколко месеца ми направи интервенция-лека,успешна и безболезнена.Възхитена съм от лекотата с коята се справи,от търпението и от вниманието с което ме обгради!БЛАГОДАРЯ НА д-р Константин Владимиров!Изказвам съболезнование на семейството,което е загубило дъщеричката си,но дълбоко в себе си вярвам и съм убедена,че не става въпрос за лекарска грешка!Не бързайте да съдите младият лекар и да съсипвате по-нататъшната му кариера!Нека бъдем по-добри!!!!
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 13:41 EET

Д-р Йорданов е изключително добър диагностиг, смятам че дори е най добрия аг специалист в добрич . Аз също съм негова пациентка , той ме е оперирал , следил бременността ми и отговарял всичките ми въпроси. Благодарение на него изкарах една безпроблемнна бременост , предния път бях с прееклампсия. ЗА неговите професионални качеста няма спор говоря така защото също съм здравен работник и поназнайвам доста неща. Не съм го хванала в издънка за разлика от други негови колеги няма да споменавам имена . Относно парите мисля че си ги заслужава неможе едни хора да са професионалисти да четат , да се развиват и да получават еднакво с другите си колеги които изобщо не четат новости Всички си има тсобствено мнение за един е добър за други лош , Жалкото е само че системата ни е такава трябва да си платиш за да получиш , но ние даваме пари за толкова други неща - а за най важното нещо в живота ни детето не сме се научили още да плащаме.

 

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-26 @ 14:59 EET

Признаваш, че си плащала на Йорданов и затова си доволна.

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-11-29 @ 23:00 EET

Za devoikata kudeto e dovolna ot doktor Jordanov!!!!!!!!!!!!!! Da ne govorim 4e az sum su6to blizka do zdravnata sistema i da ne govorq deteto mi be6e otpisano v Dobri4 !!!!!!!!!!!! Ne se znae kakvi 6te sa posledstviqta ot rajdaneto mi v taq bolnica pulna s nekadurnici!!!!!!

 

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-12-01 @ 11:35 EET
Доктор Михайлова трябва да и отнемат разрешителното - най-некомпетентния и проблемен лекар е тя, на първо място по грешни диагнози и объркани родилки - Михайлова и Йорданов  - за  съд!!!!!
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-12-01 @ 15:51 EET
Аз също се присъединявам към мнението, че Михайлова е най -некомпетентен, но и най- корумпирания лекар. Гледа само какво ще получи.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 11:04 EET
Аз раждах 12 часа в смяната на д-р. Йорданов.Той беше прекалено зает с друго раждане.Трябжаше да родя секцио,но ме държаха цял ден заради протеже на доктора.Накрая родих след намесата на д-р. Димитров.Оперираха ме д-р.Стойчев и д-р.Хаджиларски.Благодаря им от сърце.Да са живи и здрави.
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-12-02 @ 13:36 EET

Аз,ще взема отношение но не точно по темата .За въпросната родилка  съжелявам за това което се е случило на това семейство.Аз питам ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА?ПИТАМ ЗАЩО?????????Защото създаваш живот ?Защото тия лекари знаят за ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, тиа лекари получават ЗАПЛАТА .И аз работя ,но в друга сфера и получавам ЗАПЛАТА само и единствено за свършена работа.

Но повярвайте ние всички ,ние така наречените от тях  ПАЦИЕНТИ плащаме ГРЕШНИ ПАРИ.

 

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-12-05 @ 19:01 EET
За какво ви е д-р Инджиев......???? След като разбра, че снаха ми има епилепсия, я заряза на родилната маса!!! И се чуди и пита кой щял да я изроди?! Тогава д-р Йорданов й помогна ип сега след като роди момченцето й е живо и здраво! Не разбрах само колко добър лекър е д- р Инджиев????
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2010-12-05 @ 20:45 EET

Всички лекари не само от родилното в Добрич са много добри.Стига сте ги плюели.Те си знаят тарифата и не връщат ресто.Само да имаш парички да йм дадеш,и пак нищо не получаваш.

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2012-07-25 @ 16:04 EEST
амии да то и аз ще те изродя ако  ми кихнеш с 1000 лева
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2012-07-25 @ 16:08 EEST
даааа точно така,аз не съм си патила от тези некадърници,ноо знам хора които са страдали от тях
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2012-07-25 @ 16:12 EEST
Най-добрият акушер-гинеколог,който работи в Добрич,но не изражда там е Доктор Мартин Милев всички други са бозаааааа
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2012-07-26 @ 01:38 EEST
Ne moga da rasbera,lekarite li sa ni nekad1rni ili sistemata!Az jiveq v Germaniq,i tuk ima jeni koito rajdat v bolnizata.Pove4eto slu4ai oba4e ,se rajda v k16i.Kogato jenata sapo4ne da rajda,idva aku6erkata i israjda rodilkata.Idva lekar s16o,no toi stoi v lineikata  ili pie kafe v otdelna staq.Ivsi4ko proti4a s1vsem normalno,nqma tak1v stress sa maikata ,4e i sa bebeto.Mislq si ve4e ,4e na6ite lekari ne sa t1ka kompetentni,kolkoto nemskite aku6erki.Tuk aku6erkata poema jenata ot na4aloto na brem.i se griji dokato se rodi deteto.Nqma po4inali deza,nqma gre6ki.Tuk u4at 3god.sa aku6erki.Na6ite lekari u4at 6god.i kompetentnostta im e o.Jalko,trqbva reformi v sdravnata ni sistema i vseki da poema otgovornost,kogato sgre6i.!
Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2012-07-26 @ 16:24 EEST

Ситуацията ще става по-тежка. Не видях политическа воля от нито едно правителство досега да секне корупцията и да се вдигне качеството на образованието и здравеопазването. Медицинските вузове ще продължават  да бълват зле обучени кадри.В странство ще вземат да не се натискат чак толкоз за тях. Тук-там ще се появява по някоя бяла лястовица, за която призванието и Хипократовата клетва ще ознчават нещо ,но мелачката бързо ще я поеме и ще и покаже "правилния" път.А в дълбоката провинция-Господ да ни пази. 2000 лева-че то в Токуда раждане със секцио и обгрижване лукс категория струва почти толкова!!! Нашето АГ за Хилтън ли се имат,що ли? Няма лошо за приемствеността в лекарската професия,но приемственост при професионализма,а не при търгашките врътки.А за липсата на мотивация при средния медицински и обслужващия персонал въобще не ми се говори. Каквото Куко ,такова и Пипе :-(  А на младите родители,изгубили нелепо чеденцето си какво да кажа-ВРЕМЕТО ЛЕКУВА. БАВНО,НО ЛЕКУВА. И не се предоверявайте! И си знайте правата и задълженията!

Родилка разбира от празен кувьоз, че бебчето й е мъртво
Автор: Anonymous да 2012-07-26 @ 16:56 EEST
Моля журналистите написали този материал поне да ни информират каква е развръзката!Хайде Нова заемете се!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди