изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:02 EEST
Атакуваха банка на олигарха Лебедев    
По света Между 20 и 30 въоръжени с автомати и маскирани милиционери нахлуха в сграда на банка, контролирана от руския медиен магнат и финансист Александър Лебедев в Москва. Това съобщи негов съветник, цитиран от Ройтерс и АП, предаде БТА. Самият Лебедев е задържан в сградата на неговата Национална резервна банка, а маскираните мъже претърсват документацията в помещенията й, добави съветникът му Артьом Артьомов.

Той уточни, че не знае причината за нахлуването, а говорител на московската милиция отказа коментар. В същата сграда се помещава и държавната "Руска корпорация за нанотехнологии", ръководена от Анатолий Чубайс.

По-късно РИА "Новости" съобщи, че операцията била извършена от Главното следствено управление на московското поделение на Министерството на вътрешните работи в рамките на възбудено по-рано наказателно дело. Представител на министерството обаче не е уточнил за какво разследване става дума и кои са заподозрените лица, предаде "Медиапул".

В официалния блог на "Новая газета" е публикувано съобщение, в което се казва, че служителите на силовите структури се интересували от документация на друга банка - "Руски капитал", която по време на кризата със знанието на Централната банка на Русия била санирана от Националната резервна банка на Лебедев. Тогава се оказало, че предишните собственици на "Руски капитал" са отклонили няколко милиарда рубли, за което Лебедев е правил публични изявления и е уведомил правоохранителните органи.

Според "Новая газета" агентите на спецалните служби казали, че е възможно да задържат самия Лебедев, но такава информация засега няма.

Бившият служител на КГБ Александър Лебедев натрупа богатство чрез търговия с ценни книжа по време на хаоса след разпадането на СССР през 1991 г. Той е съсобственик в независимия вестник "Новая газета", а през последните две години купи британските вестници "Ивнинг стандард" и "Индипендънт".

Негови компании са акционери в "Аерофлот" и "Газпром", припомнят агенциите.

Преди седмица Лебедев лансира “i“ - нов платен всекидневник, какъвто се появява в кралството за пръв път от 25 години насам, предаде АФП, цитирана от БТА. Новият вестник представя в съкратен вариант статии от “Индипендънт“ на общо 56 страници. http://banks.dir.bg

 


Сходни връзки

Атакуваха банка на олигарха Лебедев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди