изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:09 EEST
Очаквано: Силен резултат за републиканците    
По светаАмериканците казаха на Обама да "смени курса", заяви Джон Бейнер, който вероятно ще оглави Камарата на представителите, където неговата републиканска партия вече има мнозинство. Републиканската партия си осигури мнозинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, като спечели между 43 и 60 места повече в сравнение с изборите преди четири години, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на прогнозни резултати, получени въз основа на "екзит пол" проучвания на телевизионните компании "Ей Би Си" и "Си Ен Ен".

Според предварителните резултати от състоялите се в САЩ избори за членове на Камарата на представителите републиканците са отнели 43 места на демократите.

В щатите, в които изборите още не са приключили, Републиканската партия има сериозна преднина в поне още 15 секции, посочва АП.

Телевизионната мрежа "Ем Ес Ен Би Си" прогнозира, че Републиканската партия ще има най-малко 241 места в Камарата, при необходими за мнозинство 218.

В битката за Сената на Конгреса на САЩ републиканците успяха да намалят мнозинството на демократите, но не успяха да поемат контрол, посочва Франс прес.

Републиканската партия спечели пет места в сената, които досега бяха на демократическата партия, но така и не успя да увеличи с поне десет своите представители в горната камара, за да си осигури пълен контрол върху Конгреса.

Републиканците успяха да отнемат на демократите и 7 губернаторски поста, посочва Ройтерс.

Президентът на САЩ Барак Обама се е обадил на лидера на републиканците в Камарата на представителите Джон Бейнър, за да го поздрави с успеха на междинните избори, предаде Ройтерс.

Агенцията цитира сътрудник на Бейнър, който е казал, че двамата са провели кратък разговор и са говори за съвместната си работа, насочена към най-важните приоритети на американците.

За Бейнър това са създаването на работни места и намаляването на разходите.

Очаква се, че 60-годишният Бейнър ще е новият председател на Камарата на представителите, тъй като водач на републиканците в долната камара на практика няма сериозна конкуренция за поста.

Председателят на камарата е третият по важност пост в САЩ след президентския и вицепрезидентския.

Американците казаха на Обама да "смени курса", заяви Бейнер.

"Гласът на американския народ се чу в изборните бюра. Със своите гласове, американците искат нов курс от Вашингтон", заяви той. 

http://m.vesti.bg/

 


Сходни връзки

Очаквано: Силен резултат за републиканците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди