изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:47 EEST
Младежи: Убихме ги, защото целуваха мъртва клошарка    
Новини

“Гледката беше отвратителна - една умряла клошарка, а до нея други бездомници я прегръщаха и целуваха. Това си беше гавра. Нещо ни кипна и решихме да ги накажем.” Това признали пред криминалисти тримата силистренци Радомир Иванов (20 г.), Петър Христов (18 г.) и Георги Петров (21 г.), които бяха арестувани за убийството на двама клошари. “Решили са само да ги понабият, но всичко е завършило с фатален край”, обясниха полицаите, работили по случая.



Огромен екип от 35 криминалисти успя само за седмица да разкрие смъртта на двама мъже, което потресе дунавския град. Обезобразените им трупове бяха намерени на 19 октомври в бившето болнично детско отделение, което сега е свърталище на клошари и наркомани. Два дни по-рано в същата сграда бе намерен друг труп - на 33-годишната Севин Сали, за която обаче аутопсията доказа, че е починала от естествена смърт.

Паника от трупове на бездомници

Намерените през няколко дни три човешки трупа хвърли дунавския град в паника. Близо седмица, докато полицаите търсеха убийците, добруджанци коментираха по кафенета и обществени места кървавото деяние, предполагайки ужасяващи версии, като една от най-нашумелите бе, че банда скинари е започнала да трепе наред бездомниците. Страхът в хората, накарал някои от тях да се прибират рано по домовете си, принуди ръководството на местната полиция да свика спешна пресконференция, за да потуши напрежението. След няколко денонощия къртовски труд криминалистите разкриха убийците - Радомир Иванов, Петър Христов и Георги Петров. Веднага след това от МВР обявиха, че младежите са направили самопризнания.

Арестуваните тийнейджъри са от семейства с различен социален статут, разказаха техни познати и съседи.

“Георги Петров е студент в университета в Русе, редовно обучение, той е осиновен, направо се шашнахме, като научихме”, твърдят комшиите. Някои от близките на Радомир са на работа в Германия. Майката на Петър е безработна, а баща му е строител и често му помагал. Няколко дни след като съдът в Силистра остави за постоянно тримата в ареста, техни близки и роднини отрекоха вината им, като заявиха, че в полицията са били бити, за да признаят насила убийството.

Сигналът за мъртвите клошари е подаден на дежурните ни телефони, каза директорът на ОД на МВР-Силистра комисар Ивелин Иванов. Когато отишли, ченгетата останали втрещени от гледката - Сабин Стоянов (61 г.)-Кукуто и Николай Николов (59 г.) били толкова бити, че по тях нямало здраво място. Наблизо се чували стенанията и на трети бездомник - Мамут Яшар (55 г.), който е в много тежко състояние.

“Започнахме да работим денонощно, изградихме много версии, проверявахме абсолютно всички сигнали и съмнения”, обясни шефът на криминалистите Пешо Петров. След почти седмица къртовска работа най-накрая кръгът постепенно започнал да се стеснява и затваря, докато накрая подозрението на полицаите паднало върху тримата млади силистренци. Пътят към тях дал един от живеещите по улицата, описал подробно момчетата, посетили сградата, които далеч нямали вид на клошари или наркомани.

“Тримата са били наети да открият наркоман, върху който тегнело подозрение, че е обрал едно жилище и срещу дребен хонорар собственикът ги е ангажирал да го накарат да върне взетото”, разказа Пешо Петров. При първото им отиване в сборището на клошарите трите момчета се натъкнали на умрялата Севин Сали, целувана от някакви мъже.

“Тази гледка ги е вбесила, а освен това останалите клошари са се нахвърлили върху тях и са ги заплашили със саморазправа, за да ги прогонят”, обясни прокурорът по случая Михаил Папазов.

Младежите побегнали, а единият от тях - Петър Христов, се обадил в полицията, за да съобщи за умрялата жена по молба на двамата си авери, тъй като те имали криминални регистрации. На следващата вечер обаче тримата седнали да се черпят и след втория литър бира се сетили за мъртвата бездомница и заплахите към тях. Те решили да дадат урок на клошарите.

Удряли са ги с дъски

Почти на секундата тръгнали към изоставената сграда, пътьом откъртили няколко дъски от дървена плоскост, нахлули в помещенията и започнали да бият жестоко и без милост Сабин, Николай и Мамут.

“Удряли са по жизненоважни за човека органи - главата, сърцето, натрошили са им ребрата, след това са си тръгнали, но са решили, че този бой им бил малък и се върнали да си довършат работата. Този път Георги е останал навън”, твърди прокурор Михаил Папазов.

По това време е валял силен дъжд, който заглушавал шумовете в сградата, а когато младежите видели, че са убили клошарите, избягали.

При обиск в домовете на убийците били открити улики, съобщиха от местната полиция.

“Ще предложа на министър Цветан Цветанов и на главния секретар на МВР Калин Георгиев конкретни служители за награда,участвали в разплитането на този случай”, заяви директорът на полицейската дирекция комисар Ивелин Иванов. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Младежи: Убихме ги, защото целуваха мъртва клошарка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди