изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:10 EET
Успешно кацна уж разбил се самолет с 459 души    
По света С щастлив край завърши полет на аварирал пътнически самолет на "Кантас" (Qantas Airways). Първо бе съобщено, че се е разбил на остров, но се оказа, че "Еърбъс А380" е кацнал успешно в Сингапур. Самолетът е летял от Лондон за Сидни през Сингапур. Рано сутринта агенциите гръмнаха, че се е разбил край индонезийския остров Батам, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Свидетели видели експлозия в небето над остров Батам. Индонезийска телевизия излъчи кадри с отломки край летището на острова, които според нея са част от самолета на "Кантас".

Малко по-късно се оказа, че "Еърбъс"-ът е имал авария в един от двигателите, направил няколко кръга в небето над Сингапур, за да изгори част от горивото си, след което кацнал аварийно.

Никой от 459-те души на борда - 433 пътници и 26 души екипаж, не е пострадал.

Австралийската авиокомпания прекрати полетите на всичките си самолети „Еърбъс А380 Суперджъмбо”, предаде АФП, цитирана от "Фокус". „Ние решихме да прекратим излитания на А380, докато не сме напълно спокойни, че разполагаме с пълната информация за днешния полет QF32”, съобщи изпълнителният директор Алън Джойс пред репортери в Сидни.

Той каза още, че проблемите в двигателя са се появили шест минути след излитането от Сингапур.

Говорителят на Кантас пък заяви, че инцидентът няма да постави под въпрос направените поръчки за този модел на европейския самолетостроител "Еърбъс" и уточни, че австралийската авиокомпания е заявила доставката на над 20 машини от този модел.

През 2005 г. "Кантас" бе обявена за най-сигурната авиокомпания. Това показа статистиката на германското бюро за разследване на самолетните катастрофи ЯКДЕК (JACDEC). Класацията оценява сигурността на авиокомпаниите по броя на катастрофите и загиналите на борда им от 1973 г. 
"Кантас" нямат нито една катастрофа и нито един загинал пътник през този период и получиха коефициент 0.00 според JACDEC.  http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Успешно кацна уж разбил се самолет с 459 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди