изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:57 EEST
ОКОЛО 900 000 ЛВ. СЕ ОЧАКВАТ ЗА ЗИМНОТО ПОДДЪРЖАНЕ    
ОбществоПрез миналата година за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в Добричка област - от ноември до края на март, бяха осигурени около 900 000 лева.


Тази година се очаква сумата да е долу-горе същата. Това съобщи на пресконференция Гергана Петрова - началник отдел "Поддържане" в Областно пътно управление в Добрич. тя посочи, че ОПУ разполага с 15 000 куб. м пясък и 600 тона сол, очаква се да бъдат доставени още 1  000 тона.
Започна подготовката за зимното поддържане, каза началникът на ОПУ Иван Светославов. Той съобщи, че е удължен срокът на договорите за тази дейност за Добрич, Балчик и Генерал Тошево, тъй като новите 4-годишни не са подписани. В областта вече се извършва фрезоване, окосяване, изкърпване на асфалт, полагане на маркировки на различни пътни участъци. От 20 октомври е въведено денонощно дежурство в ОПУ. Два пъти на ден се подава информация до Ситуационния център на агенция "Пътна инфраструктура" за обстановката в областта. Приемат се сигнали от органите на Пътна полиция и граждани. От 15 ноември ще започнат изнесените дежурства по изнесените пунктове, два екипа ще реагират на критични ситуации.
Полицейските служители имат готовност за изпълнение на задачите при тежки метеорологични условия, каза началникът на Пътна полиция към ОД на МВР Жулиян Минев. Съгласувани са плановете за действие при влошаване на обстановката и затваряне на пътища. Пътна полиция разполага с необходимия брой високопроходими автомобили - по 1-2 за всяко районно управление. Извършват се проверки на тежкотоварните автомобили - за състояние на гумите, наличие на вериги за сняг. Уточнени са местата за изчакване на тирове при влошена обстановка. В областта те са седем - това са КПП на изхода за Варна, 5-ти километър, двата гранични - Дуранкулак и Каварна, по пътя край Генерал  Тошево, преди село Бранище и до каварненското село Топола. НДТ
 


Сходни връзки

ОКОЛО 900 000 ЛВ. СЕ ОЧАКВАТ ЗА ЗИМНОТО ПОДДЪРЖАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди