изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:25 EEST
Десетки загинали при 2 самолетни катастрофи    
По светаБлизо 90 души загинаха при две самолетни катастрофи, станали в Куба и Пакистан. Самолет на държавната компания Аеро Карибиън еърлайнс с 68 души на борда, от които 61 пътници и 7 души екипаж се разби в централната част на Куба, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.



Машината е изпълнявала полет от източния град Сантяго де Куба за столицата Хавана, а досега спасителните екипи са открили телата на 7 души. На борда на двумоторния турбовитлов самолет ATR-72-212, произведен от френско-италианската компания Регионални транспортни самолети, е имало и 28 чужденци. Такива самолети могат да побират до 74 пътници. Засега данни за оцелели няма, нито за националността на чужденците.

Спасителните екипи са използвали булдозери, за да си пробият път до мястото на катастрофата през гъстата растителност в района на градчето Гуасимал, в провинция Санкти Спиритус.

Засега точните причини за катастрофата не са известни, но час след излитането от Сантяго де Куба пилотът на самолета е подал сигнал за спешна ситуация на борда, а после връзката с диспечерите на земята е била прекъсната. В Сантяго де Куба самолетът е пристигнал от столицата на Хаити Порт-о-пренс. По този маршрут самолети летят два пъти седмично, припомня Асошиейтед прес.

Второ самолетна катастрофа бе край пакистанския град Карачи, където се разби чартърна "Чесна" с 22-ма души на борда, която била наета от италианската петролна компания ЕНИ.

Властите съобщават, че няма оцелели, а досега са намерени телата на 12 души. Няма данни колко от жертвите са чужденци и каква е националността им. Знае се само, че пасажерите са били 19, а екипажът от трима души.

Машината е трябвало да откара пътниците до петролно находище в южната част на Пакистан. Според Первез Джордж, говорител на пакистанската Агенция за гражданско въздухоплаване, самолетът е паднал поради технически причини. Пилотът на машината модел Чесна се обадил на диспечерите 30 секунди след излитането от летището в Карачи, че двигателят не работи. Получил разрешение да се опита да се върне обратно и тогава машината се разбила. Представител на спасителните екипи каза, че някои от телата на пътниците овъглени до неузнаваемост и не може да се разбере дали са на мъже или жени. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Десетки загинали при 2 самолетни катастрофи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди