изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:55 EEST
Петър Димитров зарибил Дилма с българско вино    
Любопитно Ексминистърът Петър Димитров е един от малкото български политици, който се е срещал с новата президентка на Бразилия Дилма Русеф. "Българка по произход да стане президент на една от най-бързо развиващите се държави в света е огромна оценка за българския ген", казва Димитров. Новата президентка на Бразилия Дилма Русеф познава България само по снимки, но със сигурност вече е опитала хубаво българско вино. Това стана ясно от думите на бившия министър и депутат от БСП Петър Димитров. Той е един от малкото наши политици, който вече се е виждал и разговарял с Дилма.

Това е станало през 2008 г. при негова визита в Бразилия. В Сао Пауло той имал среща с председателя на Търговско-индустриалната камара. В сградата на камарата имаше и мероприятие на президента на Бразилия. Оказа се, че там е и Дилма Русеф, спомня си Димитров. Той се възползвал от съвпадението и провел кратка среща с нея.
След като се върнал в България, Петър Димитров изпратил на Дилма чрез посланика ни в Бразилия пратка хубаво българско вино.

"Тя е с типичен български дух", смята депутатът. Той направи сравнение с бащата на компютъра Джон Атанасов, който също е с български произход

На него му направихме паметник, а мисля, че

явлението Дилма има по-голямо значение за България отколкото Джон Атанасов,

призна Петър Димитров. "Българка по произход да стане президент на една от най-бързо развиващите се държави в света е огромна оценка за българския ген. Това е доказателство, че не сме природно закъсали хора, а напротив - българинът успява в подходящи условия", убеден е ексминистърът.

По време на разговора си с Дилма Русеф той останал с впечатление, че тя се е виждала с брат си от първия брак на баща й.

Иначе познавала България само по снимки, но пред Петър Димитров изразила огромно желание да посети България.

"На мен ми обеща че ще дойде още преди последните парламентарни избори. Явно е, че тя не е скъсала емоционалните си корени с Бългаприя и се надявам да ги превърнем в дивиденти за България - икономически, политически и нравствени", казо още соцдепутатът. http://www.bnews.bg


 


Сходни връзки

Петър Димитров зарибил Дилма с българско вино | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди