изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:15 EEST
ШУМНИ КОМПАНИИ И СЕМЕЙНИ СКАНДАЛИ ТРЕСАТ ДОБРИЧ ПРЕЗ НОЩТА    
Ред и сигурностВ 60-70 процента от случаите, в които се вика полицията, става дума за шум и за семейни скандали.


Това съобщиха патрулиращи полицаи пред журналисти, които в събота вечерта се качиха с тях в колите и се впуснаха в опазване на обществения ред. Инициативата е в рамките на Деня на отворените врати, посветен на празника на полицията - 8 ноември. Служителите на реда разказаха, че много често, когато отидат на адрес за висок шум, срещат отпор от страна на веселящите се. Те не били длъжни да им отварят и полицаите можели само да ги предупредят. Шумните компании продължавали много често до сутринта с гюрултията. На другия ден им съставяли актове, но не можело нищо да се направи за съня на съседите им.  Заради кризата побоите намаляха, споделиха полицаи. По думите им, хората нямали пари, по-рядко употребявали алкохол и така дискотеките оставал празни. Най-предпочитана, но и най-проблемна била "Дай-дай".
В нощта на 5 ноември, когато репортер на НДТ патрулира с полицаите от "Охранителна полиция" на Първо РУП, служителите на реда трябваше да задържат отклонил се затворник. А. Д. от Добрич излежава присъда от година и 10 месеца в затвора в София за наркотици. На 4 ноември трябвало да се прибере след отпуск, но не сторил това. Полицаите не го откриха на адреса му, но в мазе в същия вход намериха брат му и още трима младежи. При проверка единият от тях изхвърли пакетче, от което се разсипа бял прах. По-късно бе установено, че стана дума за амфетамин. Извършен бе личен обиск на четиримата, проверки в съседни мазета, на място дойде и Криминалистическата лаборатория на ОД на МВР.

Репортаж очаквайте в броя на НДТ от понеделник.
 


Сходни връзки

ШУМНИ КОМПАНИИ И СЕМЕЙНИ СКАНДАЛИ ТРЕСАТ ДОБРИЧ ПРЕЗ НОЩТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШУМНИ КОМПАНИИ И СЕМЕЙНИ СКАНДАЛИ ТРЕСАТ ДОБРИЧ ПРЕЗ НОЩТА
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 11:21 EET
дай дая  е като   едновремешната  атланта  свърталище за наркомани  и наркодилари 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди