изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:08 EEST
„Килърите” издадоха смъртна присъда на Космоса    
НовиниНови обвинения валят срещу убиеца от „Килърите” Георги Петков – Дачи. Според източници, близки до разследването, те са на базата на показанията на ботевградския наркобос Георги Косманарски-Космоса, който бе задържан на 21 август по обвинение за разпространение на наркотици. Според източници на “ШОУ”, той направил сделка с разследващите и “пропял” срещу Дачи. Новината бързо се разчула и Космоса вече бил поръчан от „Килърите”.



Акция "Килърите", за чийто бос се сочи Петър Стоянов-Сумиста, стартира на 23 юли 2010 след убийство на Юри Галев. Задържани в нея бяха Янко Попов-Туцо, Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и стрелецът Георги Петков-Дачи. Обвиненията първо бяха за убийството на Юли Галев, както и за ликвидирането на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Според източници на “ШОУ” Космоса давал новите сведения по делото срещу хората на Сумиста на час по лъжичка, поради което обвинението се бавело. Досега той бил разкрил, че

Сумиста е получавал отчет на приходите от дрога и проститутки в Ботевград и региона.

Космоса разкрил любопитни факти и за убийството на дясната ръка на Ковачки – Борислав Георгиев, който беше застрелян пред дома си в „Люлин” през февруари 2008 г. Пак той подал и информацията, че Дачи е трябвало да гърми по кардарашкия бос Христо Върбанов - Ицо Папата, който е рода с Азис. Дачи вече е обвиняем за опита за ликвидиране на плевенския наркобос Камен Балбузанов-Куката през ноември 2009 и на варненския автокрадец Ивайло Джамбазов-Джованито през 2005 г., а сега и за атентата срещу Папата, който беше надупчен на 24 февруари 2009 година в столичния квартал "Надежда" заедно със снаха му Гинка Петрова. Цял пълнител е бил изстрелян по колата, в която са пътували двамата - "Ауди А4". При огледа са установени 9 дупки по бронята и стъклото.

Освен разстрелите на Юри Галев, Румен Рачев и Боби Георгиев на “Килърите” се приписват още поръчката срещу собственика на "Софийска баница" Александър Занев.

Дачи е имал три пропуска досега – в стрелбите по Камен Куката, Джованито и вуйчото на Азис. На две от убийствата пък поръчител е бизнесменът Георги Вълев, брат на чирпанския бос Таньо Вълев.

Той е заподозрян и за разстрела на банкера Емил Кюлев,

с когото е имал делба и претенции за „Тракия банк”.

Според отлично информирани източници Дачи още преценявал каква линия на поведение да заеме. След като първо бил навит на сделка с прокуратурата това бързо стигнало до ушите на шефовете му и те му дали да разбере, че няма да му се размине. Тогава той започнал да отклонява всичките опити на прокурорите да влязат в диалог с него за привличането му като ключов свидетел.

Най-последното обвинение към Дачи е за стрелбата по морския автоджамбазин Ивайло Паунов-Джованито, прострелян през витрината на бар „Сохо” на 15 март 2005 година. Пак той, твърди се, е гърмял миналата година пред декември също и по жената и двете деца на Джованито. Автоджамбазинът обаче отказвал да разпознае Дачи след предупреждението с жена му и децата.
 http://www.blitz.bg  Камен ДИМОВ
 


Сходни връзки

„Килърите” издадоха смъртна присъда на Космоса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди