изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:36 EEST
В Добрич търсят безследно изчезнали в 100 кладенеца    
Новини

Над 100 кладенеца са проверени в Добричко от началото на годината в издирване на безследно изчезнали, съобщи директорът на ОД на МВР комисар Стефан Йончев вчера. В проверките са участвали и служители на Гражданска защита, пожарната и специално обучени екипи. Комисар Йончев обясни, че работата е трудна, защото кладенците са дълбоки по 50-60 метра, и не всеки може да влезе в тях. Именно в кладенец между генералтошевските села Сираково и Великово през юли т. г. бяха открити части от скелет.



Резултатите от ДНК анализа, които да покажат на кого принадлежат откритите кости, все още се очакват. “Продължаваме с проверките в нашия район. Около Суха река има много каньони, за които има оперативна информация, че могат да бъдат открити останки от изчезнали хора”, посочи директорът на областната полиция в Добрич.

Към момента официално са регистрирани 21 души, изчезнали в Добричка област. От началото на годината служителите на реда са разкрили пет от случаите. В три от тях издирваните са открити живи и здрави. Сред тях е откритият преди около месец генералтошевец Галин Георгиев. Мъжът бе търсен под дърво и камък от близките си в продължение на 6 години. След намирането му Георгиев не пожелал да разкрие къде е бил.

Сред издирените изчезнали е и 20-годишна студентка във Варна. Бащата на момичето работел в Испания, а майка му починала преди години. Студентката живеела при чичо си. Но след като не се прибрала няколко дни, родственикът я обявил за издирване. През ноември 2007 г. бе открит труп на млада жена, заровен на разклона между селата Одърци и Батова. Разбра се, че това е Мариана Иванова, която потънала в неизвестност още от февруари 1995 г. Мъжът й завел криминалисти до мястото, където преди 12 г. погр*** майката на децата си, и признал, че я убил, защото се влюбил в друга жена. В района има още десетки подобни случаи.

Последният подобен случай, завършил с щастлив край, е от две седмици. Става дума за безследно изчезнала жена от Добрич. Тя заминала да работи в Турция през 2007 година. Но след няколко месеца прекъснала връзката с близките си.

“Освен по оповестентите 21 безследно изчезнали, работим и по много други случаи - 463 от началото на годината”, уточни комисар Йончев. И обясни, че става дума за отклонили се от затвора, напуснали домовете си и пр. От тях издирени са 415 души.

Истински бум с изчезнали хора настана в Добричко през 1997-1998 г. Само за година тогава се изгубиха няколко мъже и жени. След разбиването на бандата за отвличания “Наглите” и ареста на бившия шеф на криминалния отдел в Първо РПУ в Добрич Йордан Костов се заговори, че е възможно той да е стоял зад похищенията в областта. Тъй или иначе това обвинение не се доказа.

Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

В Добрич търсят безследно изчезнали в 100 кладенеца | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В Добрич търсят безследно изчезнали в 100 кладенеца
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 11:03 EET
прочетете  статията     ШОУ  ИВАН ДРАГАНОВ  _НАГЛОТО ЧЕНГЕ ЙОРДАН КОСТОВ УМИРАШЕ ДА ЧУКА ПРОСТИТУТКИ   и ще разберете  много неща 
В Добрич търсят безследно изчезнали в 100 кладенеца
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 11:47 EET
може да се докаже  въпросът  е че неискат да докажат
В Добрич търсят безследно изчезнали в 100 кладенеца
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 20:43 EET
ЧЕ ГИ ТЪРСЯТ ТЪРСЯТ ГИ АМА КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ТЪРСЯТ ТИЯ ДЕТО СА ГИ ХВЪРЛЯЛИ В КЛАДЕНЦИТЕ   ЕЙ ТОВА  Е ПО ВАЖНО !
В Добрич търсят безследно изчезнали в 100 кладенеца
Автор: Anonymous да 2010-11-30 @ 10:15 EET
ЕДНО ОТ ПИПАЛАТА  НА ОКТОПОДА  НАГЛИТЕ  Е И В ДОБРИЧ  АМА НЕМА КОЙ ДА ГО ОТРЕЖЕ  ВИЕ БИХТЕ ЛИ СИ ОТРЯЗАЛИ  КРАКЪТ  САМИ  ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди