изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:30 EEST
Алексей Петров се разграничи от Първанов    
Политика

Подкрепям всичко, което е свързано с гражданска инициатива, защото това означава гражданско общество. Персонално нямам връзка с проекта на Георги Първанов по никакъв начин. Това каза в интервю за плевенски журналисти, показано по bTV бившият съветник от ДАНС Алексей Петров, цитиран от БГНЕС. На срещата той каза още, че е готов да се включи в кандидатпрезидентската надпревара.



Алексей Петров обясни, че имало доста хора, с които би участвал в различни екипи по различни цели и проблеми.

"Опитите за политически шантаж са функция на политическия ми арест. Никога по никакъв повод не съм имал политически покровители и послушници и не разбирам политиката по този начин", допълни Петров.
Той бе категоричен, че никога не е бил агент под прикритие. "Това няма нищо общо с ареста ми, който е очевидно, че е политическа поръчка. Нямам покровители, нямам организирана престъпна група", подчерта Петров.

Бил съм в много позиции, които са налагали да се чувствам застрашен, само потвърждавам, че по време на престоя ми в ареста се получи сериозен сигнал за евентуално осъществяване на физическо насилие върху мен, но това се разследва, добави той.

Алексей Петров не е член на РЗС, а симпатизант на партията и никога не е споделял, пред когото и да било от Политическия съвет, че има намерения да участва в президентската кампания. Това пък се казва в декларация от днес на РЗС, разпратена до медиите.
Партията очаква Алексей Петров час по-скоро да сформира силен експертен съвет по национална сигурност и нов конституционен ред към Политическия съвет на РЗС, защото считаме, че неговите познания и на експертите, с които той работи в тази област, са полезни не само за нашата партия, но и за укрепване на държавността като цяло, пише в нея.
РЗС е единствената алтернатива и истинска опозиция на ГЕРБ, смятат от формацията на Яне Янев.
 
Шефът на ДСБ-София Атанас Атанасов коментира пред bTV, че според него заявката на Петров за президент е блъф. "Но, ако се кандидатира това ще принизи институцията президент. Ако се кандидатира, ще е с подкрепата на хората от задкулисието на проекта на Първанов", убеден е Атанасов. Според него, Петров може да бъде използван, както навремето Богомил Бонев.
Използваха го и с подкрепата на един бивш син вътрешен министър Георги Първанов стана президент, припомни Атанасов.

Той посочи, че именно с гласовете на РЗС в парламента е бил провален импийчмънта на Първанов в коментар, че Петров припознава като близка до вижданията си партията на Янев. Атанасов е убеден, че има връзка между Първанов и Петров и двамата са свързани с бившата ДС.
"Зад проекта на Първанов стоят хората от службите - ще видите като се видят участниците в проекта, ще изплува отново генералското движение. Те са същите хора и тук стои и ръката на руските служби", каза Атанасов.

Миналия петък чрез пресслужбата на президентството Георги Първанов опроверга нови обвинения, че е покровителствал Алексей Петров.
Дни по-рано вътрешният министър Цветан Цветанов нарече държавния глава "политически гръб и говорител на Алексей Петров", а бившият парламентарен секретар по времето на Жан Виденов и ексшеф в "Мултигруп" Пламен Николов каза пред bTV, че има основание да се иска импийчмънт на президента.
 
Николов твърди, че по времето когато Първанов беше лидер на БСП от негово име е ходатайствано Петров да овладее общинската таксиметрова компания "Такси-с-експрес”. По-рано Първанов лансирал Петров и го внедрил в приватизираната фирма с цел "това да бъде част от тайната полиция на социалистите". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров се разграничи от Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди