изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:24 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ ЗАМИНАВАТ ЗА ИТАЛИЯ И СЛОВЕНИЯ    
НовиниУченици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф.д-р Г.Павлов" в Добрич ще участват през този месец в международни работни срещи, финансирани по програма "Учене през целия живот", секторна програма "Коменски".


От 7 от 13 ноември в италианския град Гесуалдо, провинция Неапол, учениците от добричката гимназия ще представят работните дейности по проекта "Четене и насърчаване на грамотността с ИКТ". В четвъртата работна среща ще вземат участие 49 учители и ученици от България, Германия, Испания, Италия, Полша, Португалия, Турция и Франция, съобщиха от ветеринарната гимназия в Добрич. Оттам припомниха, че целта на проекта е да се насърчи удоволствието от четене на книги и материали и по този начин да се повиши грамотността сред учениците чрез използването на Интернет, както и да се развият култура и навици за правилното използване на възможностите, които им предоставя глобалната мрежа. По време на работните сесии добричките ученици ще покажат филм за проведената през май работната среща в Париж, ще представят презентации с коментари за онлайн книгите, които са прочели през летните месеци, ще имат презентация за срещата им с писател от нашия град и т.н. До края на проекта предстоят работни срещи в Полша и в Добрич.
От 19 до 25 ноември в словенския град Словенски градец ще се проведе шестата работна среща по проекта "Гордост и предразсъдъци - да преодолеем стереотипите", по който партньор на добричката гимназия са училища от Белгия, Румъния, Полша, Словения, Турция, Чехия и Швеция.
Участниците от българското училище ще покажат презентации-интервюта с известни личности от града ни с успешна кариера в професията си. В тях те разказват за трудностите и предразсъдъците, с които са се сблъскали и е трябвало да преодолеят в развитието си, за да достигнат до успешната си професионална реализация в наши дни. С какво се гордеят и какви бъдещи мечти биха искали да постигнат. В смесени екипи участващите в срещата 15 ученици ще разиграят скечове за стереотипните виждания по различни професии, ще присъстват на урок в словенска болница, ще вземат участие в уъркшоп за усъвършенстване на музикалните си способности с цел подготовка на песен на проекта. До края на този проект предстоят работни срещи в Чехия и Турция.
През настоящата учебна година ПГВМ стартира работа и по трети проект, финансиран по секторна програма "Коменски", който е с работно заглавие "Защита на животните в Европа". По него партньори на гимназията са училища от Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия и Турция.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ ЗАМИНАВАТ ЗА ИТАЛИЯ И СЛОВЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди