изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:24 EET
СТАРТИРА КАМПАНИЯ "ДА ПРОТЕГНЕМ НА АЛЕКС РЪКА"    
Новини
Мирослав Марков от Добрич е 11-годишен. Той е като всички деца на 11 години по света. С разликата, че най-голямата му мечта е по-различна от мечтите на другите малчугани на неговата възраст - той иска да помогне на сестра си Александра да оздравее.


4-годишното момиченце е болно от Детска церебрална парализа и Епилепсия и няма място в България, където родителите му да не са го водили на лечение. Резултати няма, но майката Стела Богданова научава за Клиниката за биокорекция в Тел Авив, Израел. Сумата, която обаче трябва да се заплати, е непосилна за семейството.

И тогава Мирослав решава да участва в "Байландо" на Нова ТВ и да пее за сестра си. На първия кастинг е одобрен, а продуцентите на предаването искат от родителите оферта за лечение. Мирослав обаче не е поканен за втори кастинг и мечтата му остава несбъдната... Решават да му помогнат неговите приятели, с които пее в една и съща школа - братовчед му Ники, Цвета, Ричи, Веселина, Жулияна и още няколко малчугани на същата възраст. Зад тях застават родителите им, които решават да организират поредица от прояви, с които да бъде събрана необходимата за първото ходене на Алекс в Израел сума - 35 000 лева. Така се ражда идеята за благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка" - по песента на Хайгашот Агасян "Да протегнем на някой ръка".

Идеята е да организираме благотворителни концерти, в които да участват талантите на Добрич, да бъдат поканени и вече популярни в цяла България добричлии, споделят родителите. Инициативата вече е подкрепена от местните медии - в. "Нова добруджанска трибуна", в. "Добруджанска трибуна", радио "Добруджа" "Дарик радио", телевизия "Добруджа". С радост откликват да участват в концертите изпълнителите от добричките школи - СОУ "Св. Климент Охридски", "Сарандев", "Палитра", "Алексия", "Мастер", "Ръка за таланта". Инициативата е подкрепена и от община град Добрич. Ясни са и първите звезди, които с желание откликват на апела да помогнат на Алекс - на 29 ноември за добричлии ще пеят Румънеца и Енчев. "Отворени сме за всякакви идеи, всеки може да се присъедини към нас", споделят родителите-организатори на кампанията. И призовават: "Байландо" сбъдва мечтите на българите. Нека ние - добричлии, сбъднем мечтата на едно добричко дете и да помогнем за лечението на Алекс. А може би нашата инициатива ще се превърне в първа стъпка към една благотворителност, подпомагаща и други болни деца от Добрич".

Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка:

IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.

 


Сходни връзки

СТАРТИРА КАМПАНИЯ "ДА ПРОТЕГНЕМ НА АЛЕКС РЪКА" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТАРТИРА КАМПАНИЯ "ДА ПРОТЕГНЕМ НА АЛЕКС РЪКА"
Автор: Anonymous да 2010-11-21 @ 16:53 EET
детенцето е много хубаво. защо не се обърнат за съвет и помощ  към проф. йоана рубин, която има положителен опит в такива заболявания. не ви ли прави впечатление, че българите отиват и наливат пари в клиниките в израел, но нищо съществено не се случва после.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди