изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:08 EEST
Спипаха крадците на над 380 кг злато и сребро    
Ред и сигурностПри полицейска операция "Комбинаторите" са задържани шестима души, заподозрени за кражбата на ценни метали в безмитния митнически склад на столичното летище. Това съобщи за Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. На 18 октомври т.г. от склада бяха откраднати над 340 кг злато, 20 кг сребро и 1 кг платина, конфискувани при акцията на МВР "Леярите".

Тези цифри бяха съобщени официално веднага след обира. Днес обаче Цветан Цветанов уточни, че на 18 октомври от склада на летището са били откраднати 1.8 кг платина, повече от 20 кг златни накити и 369 кг сребро.

Министър Цветанов разкри, че е задържан Георги Генерала, дългогодишен митнически служител, работил на митница „Горубляне” до 2009 година.
Задържани са още Сашо Пандиза, многократно осъждан за кражби, хулиганство и изнудване, и Славчо Цайса - също с богато криминално досие.

Сашо Пандиза е представян от Георги Генерала като представител на фирма, от която са били отнети големи количества цигари и така е могъл да направи обследване в склада, обясни министърът.

В Самоков е задържан рано тази сутрин Петър по прякор Бонифорти, "задържано е едно момче" в столичния квартал „Младост”, допълни Цветанов. Той обяви, че е локализиран и всеки момент ще бъде задържан Васо Ченето.

Цялата престъпна група е локализирана и са задържани 6 лица. Това заяви старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР, цитиран от "Фокус".

Осем адреса са претърсени при операцията в София и Самоков, допълни старши комисар Йорданов. От претърсените адреси се изземват пари, златни накити, лаптопи, от един от адресите е иззета радиостанция.
Обиските са в апартаменти и офиси в кв. „Младост”, в кв. „Люлин”, ул. „Нишава”, кв. „Стрелбище” и в град Самоков, каза още той.
Операцията се провежда съвместно с Градската прокуратура и дирекция БОП.

Взаимодействието между МВР и прокуратурата и този път доведе до положителен резултат, каза прокурор Роман Василев, ръководител на операцията. Той призна, че "трудно се стигна до този резултат".

 По-късно от МВР представиха пълния списък на задържаните в започналата в 06.00 ч. операция "Комбинатори".
Организаторът на обира е Г.Н.- Генерала (45 г.). Заловени са още; А.М.- Сашо Пандиза (45 г.); В.Д. (41 г.) по прякор Ченето, осъждан за кражби и с регистрации за кражба на автомобил и изнудване; С.К. (43 г.), известен като Цайса; Я.Г. (33 г.) и 39-годишния П.Н.- Бонифорти от Самоков, криминално проявен с регистрации за противозаконно отнемане на автомобил. http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Спипаха крадците на над 380 кг злато и сребро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди