изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:28 EEST
Мощни магнитни бури на 11 и 12 ноември    
Новини

Мощно слънчево изригване е регистрирано тази събота, предупредиха експерти, според които в следващите няколко дни можем да почувстваме силни геомагнитни бури. Въздействието им на Земята започва да се усеща няколко дни след изригването. Според учените на 11 и 12 ноември ще има значително смущение на магнитното поле на планетата.



По време на магнитните бури може да се наблюдава нарушение на биоритмите на тялото и увеличаване на злополуките и нараняванията.

Те причиняват и промени в нервната система и повишават времето за реакция при външни дразнители.

Най-зависима от слънчевата активност е сърдечната система, а най-уязвими са хората със сърдечни проблеми и високо или ниско кръвно налягане.Имунната система при различните хора реагира на магнитните бури по различен начин.

При някои се наблюдава влошаване на настроението, а при други пък обратното - рязък прилив на енергия, подобряване на настроението и повишаване на ефективността.

При слънчевите изригвания в космическото пространство се изхвърлят мощно силно заредени частици.

При силна слънчева активност тези бури могат да доведат до катастрофални последствия за Земята, да разстроят изкуствените спътници, електроенергийните мрежи и комуникациите.

През юни НАСА предупреди, че активността на Слънцето започва да се увеличава след дълъг период на затишие и се очакват безпрецедентни магнитни бури до 2013 г.

Според учените тогава ще се случи "идеалната магнитна буря", в резултат на гигантски ядрени взривове на повърхността му. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Мощни магнитни бури на 11 и 12 ноември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди