изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:36 EEST
ВАС се произнесе по първото дело за Дамба „Албена – Балчик”:    
Новининеправомерно продаден имот публична държавна собственост
от бившия областен управител

Излезе първото решение на Върховния административен съд относно обявените по протест на Окръжна прокуратура за нищожни заповеди на Областния управител на Област Добрич, за продажба на имоти – частна държавна собственост. Установено е, че преди да бъдат актувани като частна собственост на Държавата, те са били част от имот с трайно предназначение „територия, заета от води и водни обекти” и с начин на трайно ползване „крайбрежна плажна ивица”.
ВАС остави в сила решението на Добричкия административен съд (№ 63/16.04.2010г.), с което беше обявена нищожността на заповед № РД-11-04-61/25.05.2009г. на областния управител – Ердинч Хаджиев, определяща „Ей Пи Инвест 09” ООД за купувач на недвижим имот – частна държавна собственост. ВАС приема, че заповедта е издадена при съществени нарушения на материалния и процесуалния закон. Закононарушенията засягат императивни разпоредби на Конституцията на РБ, Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, Закона за водите и Закона за държавната собственост.
От доказателствата по делото безспорно е установено, че имотът изцяло попада в брегоукрепително съоражение Дамба Албена-Балчик, което е изключителна държавна собственост, тъй като по местоположение и характер е отвоювана територия от Черно море, крайбрежна плажна ивица.
Решение № 13028 от 03.11.2010г. на Върховен административен съд  е окончателно.
 


Сходни връзки

ВАС се произнесе по първото дело за Дамба „Албена – Балчик”: | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВАС се произнесе по първото дело за Дамба „Албена – Балчик”:
Автор: Anonymous да 2010-11-10 @ 17:21 EET
Къде е сега устатната и много знаеща бивша юристконсултка на Областна Управа,дето много знаеше законите ,че няма нарушение във заповедта издадена от Ердинч Ханджиев,а?Ей такива знаещи хора ни управляват,а после с подвита опашка работят във Община Тервел.Нека сега да я изправят до Ердинч във съда и да си носи кръстта,защото в тази Държава има закони и те трябва да се спазват.Не да се навеждаме само и да "работим без ръце"...
ВАС се произнесе по първото дело за Дамба „Албена – Балчик”:
Автор: Anonymous да 2010-11-10 @ 21:40 EET
някъде и е най на гот на заден ход
ВАС се произнесе по първото дело за Дамба „Албена – Балчик”:
Автор: Anonymous да 2010-11-15 @ 21:54 EET
И чия собственост е Ей Пи Инвест

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди