изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:13 EEST
В КРУШАРИ СТАРТИРА ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ”    
НовиниОбщина Крушари партнира на Агенцията за социално подпомагане при реализирането на проект „Подкрепа за достоен живот” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в реализирането на схемата за безвъзмездна финансова помощ BG051РО001-5.2.09 – Алтернативи.

Проектът стартира на 8 ноември и вече се приемат заявления за включване. Проектът е с обща продължителност 19 месеца. През 14 месеца о ще се предоставят социалните услуги. В рамките на проекта ще се предлага почасово предоставяне на социални услуги по домовете на лица с увреждания, чиято възможност за самообслужване и по-активен живот в общността е силно ограничен. На всеки нуждаещ се от  грижи потребител ще бъде извършена оценка от социални работници на Дирекция „Социално подпомагане” – гр.Добрич. Всяко обгрижвано лице ще разполага със собствен бюджет, който да разпредели, съобразно личните си потребности. Грижата за тежко болните хора ще бъде предоставяна от лични асистенти, чието обучение  в рамките на проекта е задължително. Подборът на  лицата, желаещи да се включат като лични асистенти ще бъде извършен от общинска комисия, назначена със заповед на кмета на общината.  Регламентиран е и процесът на подаване на жалби и сигнали, съобщават от община Крушари.
 


Сходни връзки

В КРУШАРИ СТАРТИРА ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди