изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:21 EEST
ЗАВОД ЗА ХАРТИЯ ЩЕ СТРОЯТ В БАЛЧИК    
ИкономикаПоследните три години са трите най-добри години за община Балчик от началото на демократичните промени, заяви на пресконференция кметът Николай Ангелов. Има интерес от чуждестранен инвеститор, който вече е вложил средства в Балчик, да изгради и завод за хартия. Това съобщи вчера кметът на общината Николай Ангелов. Компанията има намерение да разкрие около 100 работни места. В момента се водят преговори за парцела, върху който ще се изгради  заводът.

В ход е и инвестицията за изграждане на ТЕЦ, която ще работи със слама. Приключила е процедурата по съгласуване с различните министерства. В момента документите на инвеститора са в ДКЕВР за получаване на лиценз за производство. За реализирането на тази инвестиция има осигурено финансиране от СитиБанк, то компанията има намерение да кандидатства и по европейската програма ЕЛЕНА, която финансира проекти за  инвестиции в енергийната ефективност на стойност над 50 млн. евро.
Главният прокурор Борис Велчев е сезиран от министерството на културата за разрушената от собствениците сграда на рибната борса в Балчик, съобщи още кметът. Той обясни, че сградата, която е паметник на културата от местно значение, преди години е била закупена от областна управа от варненската фирма „Редианс”.Макар ангажиментът да е бил опазването й, тя вече е съборена. Собственикът я събаря вечер, в събота и неделя. Има заповед на кмета на Балчик за недопускане на събарянето от 21 октомври, на 5 ноември е изтекъл 14-дневният срок. Затова сега  предстои да се издаде заповед за назначаване на комисия с участие и на представители на Министерството на културата, на общината, на ДНСК, която да оцени щетите. За случая има подаден сигнал в прокуратурата, каза кметът.
На пресконференцията по повод третата година от началото на мандата Николай Ангелов обобщи, че това са трите най-добри години за община Балчик от началото на демократичните промени. Той го определи като мандат по време на криза.   Стана ясно, че пред приключване е най-мащабният проект – този за водния цикъл по програма ИСПА, който е на стойност 20 милиона евро. Реализирани са и много други проекти. В момента са одобрени, но не са стартирали проекти за 10 966 000 лева, посочи още кметът. Един от най-мащабните е за ремонт на централната част на Балчик по програма “Регионално развитие” на стойност 4,3 милиона лева. 8 милиона лева собствени приходи ще се вложат в инфраструктура през следващата година.
 


Сходни връзки

ЗАВОД ЗА ХАРТИЯ ЩЕ СТРОЯТ В БАЛЧИК | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАВОД ЗА ХАРТИЯ ЩЕ СТРОЯТ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2010-11-10 @ 20:28 EET

тези от Балчик , пак изтрещяха. Завод за хартия ще е пагубно за туризма в Балчик.Сигурно ще използват технологично морска вода.Бахти малоумниците.

ЗАВОД ЗА ХАРТИЯ ЩЕ СТРОЯТ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2010-11-11 @ 22:28 EET
Да бе! Сигурно завода ще го строят на брега!  И най-вероятно ще внасят сламата,ХА,ХА,ХА!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди