изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:23 EEST
Откриха чували скъпоценности от обрания склад    
Новини

Тази нощ около 03.00 часа бяха открити четири чувалчета и два кашона с около 50-60 кг скъпоценни метали, което е част от откраднатото количество от митническите складове на Аерогара София. Това съобщи рано сутринта министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус". Той изтъкна, че това е станало благодарение на целодневната работа, извършена от криминалистите.



Откритите чували и кашони са били укрити в автомобил.
"Има насоки, че една част от количествата са изнесени извън страната, но това трябва да бъде подкрепено със съответните законодателства”, допълни министърът. 
„Искам да благодаря на служителите за постигнатите резултати, но все пак нека да им дадем и технологично време, в което да проверим всички адреси, за които имаме съмнения, че може да са укрити част от откраднатите платина, злато и сребро”, добави Цветанов.

Разследването по операция "Комбинаторите", при която вчера бяха задържани шестима души, продължава, увери той.

 
Миналия месец от склада бяха откраднати голямо количество ценни метали, вчера от МВР уточниха, че те са били точно 1.8 кг платина, повече от 20 кг златни накити и 369 кг сребро.
Оказа се, че един от задържаните и главен организатор е бивш митничар, известен като Георги Генерала.

Вчера от полицията заявиха, че контролът в склада е бил силно занижен, а кодът на сигнално-охранителната система не е променян от 2002 г. Шестимата арестувани са получили кода от служител, който работи там.  http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Откриха чували скъпоценности от обрания склад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди