изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:12 EEST
ЕКСПЕРТИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ ГОТВЯТ МОДЕРНА МЕТОДИКА    
ОбразованиеСреща по нов проект на сдружение "Международен институт по мениджмънт" се проведе в Добрич




Проект "Валидиране на професионални умения и компетенции на имигранти в областта на туризма и услугите като гаранция за интеграция в Европейския съюз" по програма "Леонардо да Винчи: Трансфер на Иновации" стартира на 1 ноември във ВУМК и е с продължителност 24 месеца. Целта на проекта е създаване и тестване на иновативна методика, която ще позволи професионалните умения, придобити с трудов опит и самостоятелно обучение, да бъдат признати като професионална квалификация. Това е изключително важно в условията на криза, защото ще улесни достъпа на много хора до пазара на труда и ще им даде предимство в намирането на работа, подчертаха от Международния колеж.
Голяма част от имигрантите в България, Румъния и Турция, които имат опит в сферата на туризма и услугите, не могат да представят диплома за съответното образование. Така те остават трайно безработни или се принуждават да работят в сивия сектор. Проектът ще им предостави възможност да получат професионално свидетелство, което ще ги направи по-конкурентоспособни и ще улесни социалната им адаптация. Всеки желаещ ще посещава определен брой учебни часове, в зависимост от опита и компетенциите си или директно ще се явява на изпит за признаване на професионалната си квалификация.
Инициатор и водещ партньор по проекта е Сдружение "Международен институт по мениджмънт", България. От създаването си през 1993 г. сдружението интензивно си сътрудничи с чуждестранни организации и изпълнява множество проекти, свързани с трансфер на иновации и модернизиране на образованието. Един от най-интересните проекти на сдружението - "Мобиейдж", е насочен именно към интеграцията на чуждестранни граждани. След  успешната му реализация, екипът на "Международен институт по мениджмънт" възнамерява да задълбочи дейностите си в тази насока.
Вчера в сградата на Сдружение "Международен институт по
мениджмънт" се проведе първа работна среща по проект
"Валидиране на професионални умения и компетенции на имигранти в областта на туризма и услугите като гаранция за интеграция в Европейския съюз". Участие в срещата взеха представители на 7-те партньорски орзанизации - Сдружение "Международен институт по мениджмънт", ЦПО към "Международен колеж" ООД, България, Център ФИК,
Дания, Политехнически институт на Браганца, Португалия, Лицей "Овидиус", Румъния, Икономически университет Измир, Турция и Университет Мугла, Турция. На срещата бяха представени дейностите и постиженията на партньорските организации, както и идеята на проекта, неговите цели и очакваните резултати.
 


Сходни връзки

ЕКСПЕРТИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ ГОТВЯТ МОДЕРНА МЕТОДИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди