изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 04:29 EEST
БИБЛИОТЕЧНА ИЗЛОЖБА ЗА ЙОВКОВ    
КултураПо повод  130 години от рождението на българския писател и драматург Йордан Йовков на 12 ноември от 16 ч. в РБ "Дора Габе" ще бъде открита изложба на афиши и покани от колекцията на библиотеката под наслов "Йовков на театрална сцена".


Експозицията съдържа афиши от театрални представления по произведения на Йордан Йовков, поставяни от Драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич, както и на гостуващи театри от страната, покани, програми и др. Сред тях е афиш от 1965 г. на добричкия театър за първо преставяне в страната на спектакъла "Чифликът край границата" - постановка на Н. Петков, по повод 85-годишнината от рождението на Певеца на Добруджа. В изложбата ще бъдат включени и различни програми за литературни срещи, четения, беседи, читателски конференции, покани за Йовкови литературни тържества, посветени на писателя и неговото творчество; юбилейни вестници и списания, подбрана литература от фонда на библиотеката. Богатата и разнообразна колекция отразява отношението на обществото към голямото и непреходно творчество на писателя, неговото убедително присъствие, както в художествената литература, така и на театралната сцена. Изложбата може да се види от 12 до 30 ноември във фоайето на  библиотеката.
 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕЧНА ИЗЛОЖБА ЗА ЙОВКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди